Peste 300.000 de pensii recalculate au fost distribuite luni: „Nu ne mărește pentru că se măresc toate. Curentul, nu mai zic mâncarea”

Peste 300.000 de pensii recalculate au fost distribuite luni: „Nu ne mărește pentru că se măresc toate. Curentul, nu mai zic mâncarea”
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Peste 300.000 de români și-au primit, luni, pensiile recalculate. În timp ce unii sunt mulțumiți, alții se declară nedreptățiți și bat drumurile până la casele de pensii pentru a cere o nouă recalculare.

Noile pensii ajung la români

Aproape trei milioane de pensionari primesc cu până la 1.000 lei în plus, iar peste 800.000 au parte de majorări şi mai mari.

După 36 de ani de muncă în comerţ, Ileana Rus are peste 600 lei în plus.

„Aveam 2.800 si acum mi-a făcut 3.452. Nu ne mărește pentru că se măresc toate. Curentul, nu mai zic mâncarea. Asta este, ne mulțumim cu cât ne-a dat”, a spus aceasta, pentru Observator News.

Sunt și pensionari revoltați

Sunt, însă, și mulți pensionari care se consideră nedreptățiți și vor să li se calculeze din nou veniturile. La Casa de Pensii Iaşi, zeci de oameni s-au aşezat la coadă încă de la miezul nopţii pentru a cere explicaţii funcţionarilor.

„Au scris ce au vrut ei. Am coleg care e la fel ca şi mine şi i-au dat 1.000 de lei şi mie mi-au dat 250 de lei”, a susținut un bărbat.

Până la rezolvarea contestațiilor, Guvern a decis să ridice plafonul de venit pentru cardurile de alimente de la 2.000 la 2.210 lei. De asemenea, plafonul pentru acordarea medicamentelor compensate cu 90% s-a mărit și el la puţin peste 2.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`