Peste 3.000 de materiale PIROTEHNICE ridicate în urma percheziţiilor în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei

Peste 3.000 de materiale PIROTEHNICE ridicate în urma percheziţiilor în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei

Un număr de 13 percheziţii au avut loc, joi, în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, din timpul manifestaţiei din noaptea de 1 spre 2 februarie, mai multe persoane fiind conduse la audieri, iar peste 3.000 de materiale pirotehnice au fost ridicate pentru a fi expertizate, anunţă Poliţia Capitalei, citată de News.ro.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind violenţele din noaptea de 01/02 februarie înregistrate în Piaţa Victoriei.

Reprezentanţii poliției au identificat mai multe persoane, despre care existau date şi indicii că au participat la acţiunile violente.

"Cu ocazia percheziţiilor efectuate în această dimineaţă au fost găsite şi ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul DGPMB – Serviciul Investigaţii Criminale", spun poliţiştii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, în 6 februarie, că au dispus începerea urmăririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii publice faţă de opt persoane, cărora le-au făcut publice numele, dintre care patru în stare de arest preventiv şi patru aflate sub control judiciar, în cazul violenţelor petrecute în Piaţa Victoriei în noaptea de 1 spre 2 februarie.

Ei mai spun că asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase (cuţite, bricege) care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie