Peste 260 de percheziții, marți dimineață. Drăgan (Poliția Română): 212 vizează traficul de droguri. 200 de persoane vor fi audiate / Surse: Vizat e și un profesor din Bacău care vindea canabis (VIDEO)

Peste 260 de percheziții, marți dimineață. Drăgan (Poliția Română): 212 vizează traficul de droguri. 200 de persoane vor fi audiate / Surse: Vizat e și un profesor din Bacău care vindea canabis (VIDEO)
Sursă foto: DIICOT

Polițiștii și procurorii DIICOT efectuează, marți dimineață, peste 260 de percheziții, din care 212 în cazuri legate de traficul de droguri. Peste 200 de persoane urmează să fie audiate, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Potrivit unor surse, printre cei vizați s-ar afla un profesor de limba engleză din Bacău, care ar fi cultivat plante de canabis într-o seră și ar fi vândut gramul cu 70 de lei.

Sute de percheziții la traficanți de droguri

„Avem în derulare peste 260 de percheziții domiciliare. Ele sunt desfășurate în cadrul a 50 de acțiuni operative derulate de Poliția Română, de procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române.

37 de acțiuni operative sunt pe linia combaterii traficului de droguri și doar în cadrul acestora sunt efectuate 212 percheziții, iar peste 200 de persoane urmează a da explicații în fața anchetatorilor.

Până acum, polițiștii au descoperit importante sume de bani, droguri de risc, droguri de mare risc și alte obiecte interzise la deținere sau provenite din activități ilicite. Aceste bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele sunt în curs de a fi audiate, sunt conduse la sediile DIICOT, sediile brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Poliția Română. Apoi vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

După cum a precizat și ministrul de Interne, la nivelul Ministerului de Interne au fost dispuse o serie de măsuri pentru protejarea comunității, protejarea victimelor infracțiunilor și pentru destructurarea unor importante grupări de criminalitate organizată”, a declarat Georgian Drăgan, pentru B1 TV.

Rețelele de trafic de droguri destructurate până acum

Întrebat despre cazul profesorului din Bacău care cultiva canabis, purtătorul de cuvânt al Poliției Române nu a dorit să intre în detalii, dar a ținut să precizeze că „doar în ultimele trei luni au fost destructurate 16 grupări de criminalitate organizată, iar pe parcursul anului au fost destructurate în total 37 de grupări specializate în traficul de droguri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)