Peste 220.000 de animale, sacrificate din cauza pestei micilor rumegătoare: „Nu au voie să miște animalele dintr-o parte în alta”

Peste 220.000 de animale, sacrificate din cauza pestei micilor rumegătoare: „Nu au voie să miște animalele dintr-o parte în alta”
Sursa foto: Freepik

Peste 220.000 de animale au fost deja sacrificate din cauza pestei micilor rumegătoare. Pe lângă Rusia, Ungaria, Croația și Serbia au restricționat importul de animale din țara noastră, iar Bulgaria a montat la graniță sisteme de dezinfectare.

Cele mai grav afectate de pesta micilor rumegătoare sunt România și Grecia. Dacă virusul continuă se se răspândească, producția brânzei feta ar putea fi afectată, a declarat ministrul grec al Dezvoltării Rurale și Alimentației, Kostas Tsiaras.

Pesta micilor rumegătoare face ravagii în România

Până acum, autoritățile au descoperit 45 de focare, dintre care 38 sunt în Tulcea, 6 în Constanța și unul singur în Timiș. Peste 220.000 de animale au fost deja sacrificate.

„Nu au voie să miște animalele dintr-o parte în alta. De exemplu, județul Tulcea, unde a apărut primul focar este închis, nu pot să iasă animalele, ceea ce este foarte important, că transmiterea se face doar prin contact”, a declarat Iancu Polifrone, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine, potrivit stirileprotv.ro.

După ce numărul de focare de pesta micilor rumegătoare a crescut alarmant în ultima perioadă, fermele de oi și capre sunt monitorizate și în județele care până acum au fost neatinse de virus.

A venit o echipa de la DSV, la toate efectivele de animale din comuna, au fost, le-am examinat. Cooperam cu dânșii, le punem animalele la dispoziție, le iau temperatura, diferite probe, ce considera dânșii”, a spus Adrian Mincu, fermier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:13 - 190 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7: Oamenii au fugit pe câmp când au văzut inspectorii ITM
13:12 - Prețul unui litru de carburant joi, 12 septembrie. Motorina s-a ieftinit cu 5 bani pe litru
13:08 - Premierul Greciei reacționează la măsurile Germaniei împotriva migrației: „Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen”
12:44 - Sălaj: Primul caz de infectare cu virusul West Nile din judeţ. Bărbatul s-a stins din viață
12:40 - INS arată discrepanțe uriașe între salariile din România: De la 3.000 de lei la peste 13.000 lei net
12:33 - Mircea Lucescu se operează tot în Ucraina, la Kiev
12:12 - Adrian Veștea: Nicolae Ciucă va câștiga Președinția. Este normal, pentru a avea în continuare un parcurs democratic și echilibrat, să avem o persoană care pune interesele țării înaintea altor interese (VIDEO)
12:00 - Niciun avion nu aterizează sau decolează pe aeroportul Charleroi din Belgia, din cauza unei greve a angajaților care reclamă volumul de muncă prea mare
11:53 - Adrian Veștea: 98,4% dintre unitățile administrative din România beneficiază de Programul Anghel Saligny. Se adresează tuturor comunităților, indiferent de culoarea lor politică (VIDEO)
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams (FOTO în interiorul textului)