Peste 1.700 de enoriași au semnat un memoriu pentru a-l susține pe preotul Pomohaci (FOTO)
Peste 1.700 de persoane care îl susțin pe preotul Cristian Pomohaci, protagonistul a numeroase scandaluri sexuale cu minori, au depus un memoriu marți la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia și la Patriarhie. Aceștia au cerutajutor pentru ca adevărul în ceea ce-l privește pe părintele Pomohaci să iasă la iveală și poveștile care îi strică imaginea să fie înlăturate. Memoriul a fost semnat de 1733 de creștini ce merg destul de des la biserica din localitatea Moșuni, din județul Mureș.
Preotul nu mai poate participa la oficierea slujbelor bisericești și este cercetat de Parchetul General pentru profitarea de minori.
”Datorită unor forţe înrăite, care se vede clar că îşi urmăresc un scop prestabilit, este aruncată asupra noastră «batjocura», «râsul» şi «desconsiderarea» ca şi cum am fi un grup de răufăcători. Am înţeles acestea, mai bine, după deplasarea noastră la Episcopia din Alba Iulia (26.06.2017), când am aflat că ni se spune «secta lui Pomohaci». Să ne ferească Dumnezeu de o astfel de perspectivă pentru Biserica Ortodoxă din România – de a alunga creştinii ortodocşi spre diferite secte religioase, mişcări spirituale ş.a., încercându-se chiar din interior să se dezmembreze, să se surpe B.O.R., cu susţinerea «în tandem» cu forţele externe, vrăjmaşe din ţară şi dinafară, prin subminarea prestigiului şi al autorităţii unor preoţi, a unor biserici, precum şi al creştinilor”, se arată în memoriu, potrivit Adevărul.
Credincioșii susțin că nimeni nu are dreptul să strice imaginea și prestigiul Bisericii din Moșuni și a preotului.
”Dar, VAI, nu ni s-a oferit această onoare de a apărea în faţa noastră Înalt Preasfinţitul Irineu, care nici acum (26.06.2017) şi nici în cei cca 4 ani nu s-a deplasat la Moşuni, nici în vederea sfinţirii Bisericii din Veţa (aparţinătoare parohiei), cu toate insistenţele făcute. Nu s-a dat curs insistenţelor noastre, fie din rea voinţă sau desconsiderare a creştinilor de aici, care împreună cu părintele C. Pomohaci, am depus eforturi susţinute pentru finalizarea multiplelor lucrări bisericeşti. Nu prezenta interes cunoaşterea trăirilor noastre creştineşti de aici? şi adevăratul «fenomen» din viaţa duhovniceasca din cadrul bisericii din Moşuni? Râvna spre slujirea liturgică înaltă şi strădania părintelui paroh Pomohaci, considerăm că putea să fie «studiată» cu grijă, ca pe unul din fenomenele demne de înţelegere aprofundată, înţeleaptă, care să preîntâmpine tendinţele acestea agresive, răutăcioase din partea unor “trepăduşi” care mai de care puşi pe «vânat»”, se mai arată în memoriu.