Peste 1.100 de blocuri din Sectoarele 2 și 3 nu au în continuare apă caldă și căldură

Peste 1.100 de blocuri din Sectoarele 2 și 3 nu au în continuare apă caldă și căldură
Foto simbol: Pixabay

Continuă problemele de la sistemul de termoficare din București, în urma unei avarii care a lăsat sute de imobile fără apă caldă și căldură în plină iarnă.

Sute de bucureșteni, în continuare fără apă caldă și căldură

Circa 700 de imobile din Sectorul 2 și aproximativ 400 din Sectorul 3 nu au în continuare apă caldă și căldură în parametri normali, în urma avariilor apărute la o conductă magistrală din zona Piața Iancului. 54 de blocuri din Sectorul 2 nu au deloc agent termic, potrivit Hotnews.

Directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, spune că problema va fi rezolvată până sâmbătă, la ora 23.00.

„Avaria este în curs de remediere, trebuie încărcată magistrala. Echipele tehnice au reușit ieri să facă golirea conductei, acum se fac sudurile și reparația. Apoi urmează manevrele de încărcare, iar până sâmbătă, la 23.00 problema va fi remediată. Sunt mai multe imobile cu agent termic sub parametri deoarece rețeaua încă nu s-a echilibrat”, a explicat Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica.

Avaria s-a produs joi dimineață, la Magistrala II Sud, în zona Piața Iancului. Imediat după, Termoenergetica a anunțat că au rămas fără apă caldă și căldură aproape 400 de blocuri din Sectorul 2, zonele Iancului, Mihai Bravu și Obor.

Inițial, Termoenergetica a anunțat că pentru 313 blocuri, furnizarea agentului termic va fi sistată până joi seară și doar 57 vor rămâne fără agent termic până sâmbătă seară. Pentru cele 313, agentul termic este furnizat, însă sub parametri și din cauza manevrelor efectuate la rețea, mai multe imobile din zonă au fost afectate și primesc agent termic sub parametri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)