Pesta porcină se extinde în România. Noi focare au fost descoperite. Detalii de ultimă oră

Pesta porcină se extinde în România. Noi focare au fost descoperite. Detalii de ultimă oră

Un nou caz de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrat, luni, la Homocea, județwul Vrancea. Nu mai puțin de 14 animale dintr-o exploataţie agricolă au fost sacrificate, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Vrancea, Adrian Rădulescu.

„Astăzi a fost înregistrată o nouă suspiciune de pestă porcină africană într-o gospodărie din comuna Homocea. Probele au fost trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, pentru confirmare. Un număr de 14 animale din exploataţia din Homocea au fost deja sacrificate şi dirijate către incinerare, astfel încât să prevenim răspândirea virusului PPA”, a declarat Adrian Rădulescu, citat de Agerpres.

Centrul Local de Control al Bolilor a fost convocat în vederea analizării situaţiei şi adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, în zonă fiind dispuse măsuri de urgenţă, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`