Pescobar va da bani elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat cu nota 10. Câte medii de 10 au fost în 2024

Pescobar va da bani elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat cu nota 10. Câte medii de 10 au fost în 2024
Sursa foto: Instagram/ Pescobar

Astăzi au fost publicate notele obținute de absolvenții de liceu la Bacalaureat, unde rata de promovare de anul acesta a fost de 76,4%. Paul Nicolau Pescobar le-a promis 100 de euro elevilor care au obținut nota maximă la această sesiune.

Câte medii de 10 au fost anul acesta la Bacalaureat

În sesiunea de vară a Bacalaureatului 2024, 38 de elevi au obținut media 10, dintre care 13 sunt din București. De asemenea, mulți absolvenți au reușit să obțină nota maximă la diverse materii, chiar dacă nu au avut media generală 10. La proba de Limba și literatura română s-au înregistrat 408 note de 10, la Limba și literatura maternă 21 de note de 10, la proba obligatorie a profilului (matematică și istorie) 3.279 de note de 10, iar la proba la alegere a profilului și a specializării 4.866 de note de 10.

Pescobar oferă 100 de euro la fiecare absolvent cu media 10

Pentru a susține elevii care au dat examenul de Bacalaureat, Paul Nicolau Pescobar a oferit o recompensă de 100 de euro fiecărui elev care obține nota 10, indiferent de numărul acestora și de orașul din care provin. Anunțul a fost făcut public de patronul Taverna Racilor pe o rețea de socializare, potrivit cancan.ro.

„Facem așa: cine ia 10 la Bac are 100 de euro de la mine. Toți care iau 10 din toată țara, nu mă interesează câți sunt. Nu contează numărul lor. Haide, cu învățătură că asta e cheia succesului… una din ele. Cartea e sfântă. Spor la învățat, copii!”, a spus Paul Nicolau într-un videoclip pe contul său de TikTok.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)