Perseide 2020. Cand va trece ploaia de meteori deasupra Romaniei

Perseide 2020. Cand va trece ploaia de meteori deasupra Romaniei
sursa Foto: pixabay

În fiecare august, își face apariția curentul de meteori numit Perseide, după constelația din care provin. Acestea reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi de pe parcursul anului, dar sunt în același timp și cele mai cunoascute, pentru că au loc în perioada concediilor și a vacanțelor. „Ploaia de stele” este un fenomen cunoscut, iar pasionații de astrologie așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor putea bucura de unul dintre cele mai frumoase fenomene. În ce noapte vor putea fi văzute acestea în luna august a anului 2020?

Perseide 2020 – noaptea în care vor putea fi văzute

Perseide, cea mai spectaculoasă ploaie de meteori, înregistrează maximul în noaptea de 12 spre 13 august 2020. Luna va fi în primul pătrar, astfel că pe cer vor putea fi observaţi, în fiecare oră, între 60 şi 150 de meteori care vor cădea cu o viteză de circa 59 km/s. Perseidele au loc în perioada în care Pământul trece prin coada cometei 109P/Swift-Tuttle. Cometa este considerată cel mai mare obiect cunoscut ce trece repetat pe lângă Pământ, nucleul său având o lăţime de 26 de kilometri, potrivit descopera.ro.

Cea mai buna perioadă de urmărire este dupa miezul nopții până dimineața. Meteorii pot fi observați cu ochiul liber, iar pentru a vedea cât mai mulți, este nevoie să priviți cerul măcar o oră. Cel mai bine, puteți să le observați în locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astronomii recomandă, ca cele mai bune locuri, la țară și la munte, dar este potrivit și la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Superstiții legate de Perseide

În tradiția populară, se spune că Perseidele îndeplinesc dorințe, scrie DC News. Astrologii antici vorbeau despre puterea lor nemărginită. Pentru ei, Perseidele reprezentau un dar din partea zeilor, o perioadă benefică prin care muritorii de rând primeau iluminare.

Perseidele ne pot afecta într-un mod neașteptat, ne ajută să vedem viața dintr-o altă perspectivă. Potrivit tradiției, dacă am avut parte de o perioadă dificilă, lumina stelelor căzătoare ne va arăta cum putem să depășim aceste probleme. Vom reuși să trecem mai ușor peste dificultăți și să găsim calea cea dreaptă.

Astrologii erau de părere că Perseidele vor aduce schimbări benefice pentru toată lumea. Anumite lucruri și întâmplări ne vor inspira să facem cele mai bune alegeri. De aceea este bine să vă puneți o dorință pentru fiecare stea căzătoare pe care o vedeți. Deși, în realitate, sunt mici fragmente de comete și asteroizi, la nivel spiritual, stelele căzătoare, Perseidele, pot avea un impact foarte bun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)