Permise de conducere, la vânzare pe rețelele de socializare. Trei indivizi au fost arestați

Permise de conducere, la vânzare pe rețelele de socializare. Trei indivizi au fost arestați

Trei bărbați care vindeau permise de conducere „originale” prin intermediul rețelelor de socializare au fost arestați.

Indivizii au postat diferite anunțuri, în perioada ianuarie 2022- mai 2024, pe Facebook, Instagram și TikTok prin care vindeau permise de conducere originale, conform Adevărul.

Cât costa un permis

Bărbații foloseau un număr de contact care transfera conversațiile pe Whatsapp unde trimiteau fotografii cu permisele de conducere cu datele doritorilor. Un permis avea prețul cuprins între 600 și 1.200 de euro, bani care erau transferați într-un cont de Revolut.

„Prin folosirea de mijloace frauduloase, nume sau calităţi mincinoase, precum reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi, poliţişti sau prin expedierea unui mesaj temporar prin aplicaţia Whatsapp ce conţinea imaginea unui permis de conducere cu datele solicitantului, inculpaţii au indus în eroare persoanele interesate cu privire la împrejurarea că vor intra în posesia permiselor de conducere solicitate.

Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii de întocmire a permiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesate sume cuprinse între 600 euro şi 1.200 de euro. Aceste sume erau transferate inculpaţilor prin intermediul platformei financiare Revolut”, au transmis procurorii.

30 de persoane au vrut să cumpere premise de conducere

30 de persoane au încercat să obțină permisele de conducere în mod fraudulos.

Indivizii au fost prinși în București și arestați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și vor fi prezentanți în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`