Pericol în spitalele din Capitală! Ministerul Sănătăţii a început evaluarea spitalelor la risc seismic. O catastrofă similară celei din Italia ar fi o provocare majoră pentru sistemul sanitar din ţara noastră, a precizat Vlad Voiculescu.
O catastrofă de genul celei din Italia ar fi o provocare majoră pentru sistemul sanitar din România. Asta susţine ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit căruia se lucrează deja la evaluarea clădirilor în care funcţionează spitalele, pentru a vedea dacă ele se încadrează în risc seismic sau nu.
Potrivit Ministrului, problemele nu ar fi legate de mobilizarea personalului medical, care este „exemplară".
„Sistemul nu este pregătit. Mi-ar fi plăcut să pot spune altceva. În momentul acesta, cred că o catastrodă de genul acesta ar fi o provocare majoră pentru sistemul de sănătate. Şi mă refer, vreau să fie foarte clar, la infrastructură. Pentru că, aşa cum ştim cu toţii, avem multe spitale vechi. Nu mă refer la mobilizarea echipei medicale şi de intervenţie în situaţii de criză, în catastrofe. De aceea, în urmă cu o săptămână am început evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situaţia din punct de vedere al riscului sismic" a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
După ședința de guvern, acesta a venit și cu exemple de unități medicale care necesită îmbunătățiri urgente din cauza riscului seismic ridicat.
"Proiectul pe care îl demarăm este înlocuirea clădirii pentru Institutul de Boli Cardiovasculare Iliescu. Acolo a fost calificată ca risc seismic 2 afectat de cutremurul din 77 și de cele ulteriore, clădirea făra investiții deși a fost cionstruită în 69 e degradată nu doar ca structură dar și ca rețele de instalații" a precizat ministrul.
Spitalele, la control: Ministerul Sănătății a început evaluarea spitalelor cu risc seismic
#DIRECT_ONE_6skqqp#