Pericolul ascuns din hârtia de copt. Un specialist a explicat cât de nocivă este: “Are inclusiv clor”. Ce variantă ar trebui să alegem

Pericolul ascuns din hârtia de copt. Un specialist a explicat cât de nocivă este: “Are inclusiv clor”. Ce variantă ar trebui să alegem
Sursa foto: Freepik / @freepik

Mare atenție! În cazul în care obișnuiți să folosiți des hârtie de copt trebuie să știți că aceasta este nocivă.

Fabius Antal, specialist în wellbeing, a avertizat într-un interviu acordat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 CNN, asupra riscurilor ascunse în ceea ce privește folosirea hârtiei de copt obișnuite în cazul anumitor preparate. Acesta a precizat că multe dintre variantele disponibile pe piață pot conține substanțe nocive, cum ar fi siliconul sau clorul utilizat pentru albire.

„În ceea ce privește hârtia de copt, trebuie să căutăm o hârtie de copt care nu conține un anumit tip de silicon, și aici este puțin mai complicat. În general, hârtia de copt pe care o cumpărăm cu toții nu este deloc bună. În schimb, ca să luăm totul prin excludere, este bine să încercăm să nu mai folosim hârtia de copt albă, pentru că are inclusiv clor la bază pentru a fi albită.”

„Acesta ar fi un prim pas foarte important”

Antal sugerează că mai bună ar fi hârtia de copt maro, mai naturală, ca un prim pas. De asemenea, el a mai spus că ar fi bine ca cei care își permit financiar să investească în variante de calitate superioară, să cumpere acele variante mai scumpe.

„Este bine să folosim hârtie de copt mai maro, mai închisă la culoare, ca un prim pas, pentru cei care nu își permit să cumpere neapărat o hârtie de copt mai de calitate, care costă 30-40 de lei față de cea obișnuită, care este undeva la 3-4 lei. Acesta ar fi un prim pas foarte important.”

„Se poate și fără, dar ne-am învățat mai comozi”

Expertul a mai adăugat că ar fi bine, totuși, să folosim cât mai puțin hârtia de copt la gătit, în favoarea unor alternative mai sustenabile.

„Și dacă se poate, mai puțină hârtie de copt. Mai bine frecăm mai mult tava. Se poate și fără, dar ne-am învățat mai comozi”, a mai explicat Fabius Antal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`