Pericol pe Transfăgărășan. Mai mulți turiști au fost atacați de o ursoaică cu trei pui

Pericol pe Transfăgărășan. Mai mulți turiști au fost atacați de o ursoaică cu trei pui
Sursa foto: Pixabay

Mai mulți turiști au fost atacați de o ursoaică cu trei pui, pe Transfăgărășan. Turiștii au recurs la o acțiune extrem de periculoasă și interzisă: s-au apropiat de animale pentru a le fotografia și să le ofere hrană.

Turiști atacați de urs pe Transfăgărășan

Incidentul s-a întâmplat pe Transfăgărășan, la coborârea spre Cârțișoara.

Când turiștii s-au apropiat de animale, ursoaica a reacționat defensiv. Speriați, turiștii au fugit și s-au adăpostit în mașini. Din fericire, în urma acestei întâmplări, nimeni nu a fost rănit.

„Safari pe Transfăgărășan cu urși” – așa își promovează unele agenții de turism experiențele în natură, speculând dorința oamenilor de a vedea animale sălbatice în mediul lor natural, scrie Adevărul.

În urmă cu câteva zile, un bărbat care se afla la cules de ciuperci în afara satului Cetățuia, Harghita, a fost atacat de un urs. Victima a fost transportată la spital, în stare stabilă, cu mai multe plăgi. După atac, culegătorii de ciuperci au făcut zgomot, folosind găleţile pe care le aveau la ei şi au reuşit să alunge ursul, ajutaţi şi de câinii care-i însoţeau.

Frații Tate, amendați după ce s-au filmat în timp ce hrăneau urși, pe Transfăgărășan

La începutul lunii august, Andrew și Tristan Tate s-au filmat în timp ce dădeau de mâncare urșilor de pe Transfăgărășan.

„Hrănind animalele vagaboande”, a scris controversatul Andrew Tate pe platforma de socializare X.

„În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei.

Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească”, a precizat Ministerul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:43 - Adrian Cozma: Planul de industrializare al lui Marcel Ciolacu este vechea poantă a PSD-iștilor, se dau săraci și după sunt primiii la cumpărat întreprinderi. Stranie coincidența că exact acum aflăm că Viktor Orban dorește să facă achiziții în România (VIDEO)
12:37 - Prințesa Diana a refuzat să poarte roz și „a smuls corsetul” unei rochii, spune designerul John Galliano
12:33 - Cine a pus la cale exploziile pagerelor și a waklie-talkie-urilor grupării Hezbollah. Zeci de persoane au fost ucise
12:15 - Daniel Fenechiu (PNL), despre proiectul de lege care îl lasă pe Iohannis să candideze la parlamentare: „E mai mult decât nicio persoană. Acordăm un drept”
12:05 - Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD va susține intrarea lui Klaus Iohannis în Parlament: „Nu l-am votat niciodată și nu o să-l votez niciodată, dacă asta mă întrebați” (VIDEO)
12:03 - Călărași: O femeie a fost înjunghiată de fostul iubit. A fost salvată de polițiști
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”