Pericol de noi inundații în Galaţi şi Vaslui. Alerta hidrologică de cod roşu a fost extinsă

Pericol de noi inundații în Galaţi şi Vaslui. Alerta hidrologică de cod roşu a fost extinsă
Sursa Foto: INQUAM_Photos_George_Calin

Pericolul uriaș de inundații rămâne valabil în județele din estul țării. Hidrologii au decis sâmbătă noapte să prelungească avertizarea Cod Roşu privind depăşirea cotelor de pericol pentru mai multe cursuri de apă din judeţele Galaţi şi Vaslui. Noua avertizare a intrat în vigoare la miezul nopţii şi rămâne valabilă până duminică la ora 12:00.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat că situaţia hidrometeorologică actuală şi menţinerea nivelurilor peste cotele de pericol, ca urmare a viiturilor formate anterior în amonte, a impus prelungirea acestei avertizări.

Vizate sunt râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi) şi Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Fălciu (judeţele Galaţi şi Vaslui).

Inundaţiile din noaptea de vineri spre sâmbătă au avut un impact devastator, mai ales în judeţul Galaţi, unde patru persoane au decedat, sute de gospodării au fost afectate, iar zeci de persoane au fost evacuate.

În Vaslui, peste o mie de gospodării au rămas fără electricitate, iar două cazuri medicale urgente, inclusiv o femeie gravidă, au întâmpinat dificultăți majore în a ajunge la spital din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`