Pericol de incendii în pădurile din Brașov. Din cauza secetei, vegetația din jurul Brașovului are un aspect de toamnă

Pericol de incendii în pădurile din Brașov. Din cauza secetei, vegetația din jurul Brașovului are un aspect de toamnă
Sursă foto-Captură video YT

Seceta din ultima perioadă a afectat inclusiv pădurile din orașul Brașov. Chiar dacă de aflăm doar în luna iulie, copacii au început să se usuce, iar frunzele au deja culori specifice perioadei din  mijlocul toamnei.

În acest context, silvicultorii au transmis că pomii nu sunt în pericol momentan, însă atenționează că  fenomenul poate duce la incendii de proporții, în cazul în care oamenii aprind focul în zone neautorizate.

Pericol de incendii în pădurile din Brașov

În pădurile din jurul Brașovului culorile predominante sunt acum galben, maro și ruginiu și nu mai au culoarea de verde aprins specific sezonului cald, așa cum obișnuiau să fie în anii anteriori în aceeași perioadă. Astfel că, din cauza secetei prelungite, copacii au îmbrăcat deja haine de toamnă, relatează bizbrasov.ro

De asemenea, specialiștii au mai transmis că  în lipsa ploilor,  pomii nu mai au de unde să-si extragă apa, în special pe versanții stâncosi, acolo unde stratul de pământ e redus. În plus, dacă această secetă se va prelungi, există pericolul să apară fenomenul de uscăciune a vegetației.

Cei mai expusi sunt arborii din categoria rășinoaselor, care nu se pot debarasa de frunze, ca măsură de protecție.

Astfel că, pompierii fac apel la oameni să nu aprindă focul în zonele de pădure.

Seceta a acoperit întreaga țară

Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, a subliniat, miercuri, situația grea în care se află culturile din cauza temperaturilor mari și a lipsei apei din sol. Practic, seceta pedologică a acoperit întreaga țară, a spus ministrul, în debutul ședinței de guvern.

„În România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol și seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din România în care să nu avem secetă pedologică”, a spus Petre Daea.

Excepție, a precizat el, fac doar unele zone mlăştinoase, care oricum nu sunt în circuitul agricol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`