Pereţi mâncaţi de igrasie, saltele rupte, gândaci şi analize luate în sticle de ampicilină. Sunt imaginile cutremurătoare surprinse la secţia de pediatrie a Spitalului Mavromati din Botoşani. Zeci de părinţi au reclamat condiţiile în care sunt trataţi copiii lor şi ameninţă pe site-urile de socializare că vor face o petiţie care să fie trimisă primarului de Botoșani, Ovidiu Portariuc, potrivit B1 TV.
În urma acuzaţiilor, managerul Spitalului Județean Mavromati a făcut o vizită fulger la Secția de Pediatrie. Personalul medical se apără însă şi spune că în unitatea medicală au loc periodic acțiuni de igienizare și de dezinsecție.
Zeci de mămici din Botoșani care și-au dus copiii la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati spun că au rămas cu un gust amar în momentul în care au văzut în ce condiţii în care sunt trataţi micuţii. Imaginea pe care o oferă saloanele pare desprinsă dintr-un spital din lumea a treia. Din tabloul cutremurător nu lipsesc mobila deteriorată, pereţii care n-au mai văzut de mult timp o urmă de var, paturile îngălbenite cu saltele roase de vreme sau gândaci care mişună pe jos. Potrivit jurnalistilor de la Botosaneanul, părinţii au făcut mai fotografii pe care le-au publicat pe internet pentru a trage un semnal de alarmă. Revoltător este și faptul că nu există recipiente pentru prelevarea de analize, acuză mamele.
Pereţi mâncaţi de igrasie, saltele rupte, gândaci şi analize luate în sticle de ampicilină
#DIRECT_ONE_z8faxh#
Părinţii sunt pregătiţi să întocmească o petiţie care să fie trimisă primarului de Botoșani, Ovidiu Portariuc. În urma acuzaţiilor, managerul Spitalului Județean Mavromati, împreună cu directorul medical al unității au făcut o vizită fulger la Secția de Pediatrie, pentru verificări.
Managerul spitalului judeţean, Corneliu Mihai a declarat ulterior că acuzaţiile lansate de părinţi nu se confirmă și în realitate. Personalul medical susţine că sunt realizate periodic acțiuni de igienizare și de dezinsecție.
"Am să fac o vizită la acea secție. În 2015 această secție a beneficiat de lucrări de intreținere, de modernizare. Fiecare salon a fost văruit, reparat, s-a schimbat instalația electrică. Am făcut o confruntare-până acum, am constatat că imaginile sunt luate din altă secție"
"Am făcut aici o igienizare recent, adică nu se poate spune că sunt gândaci. Anual, eu am un plan de igienizare și trebuie să-l respect. Era singurul spital în care nu am intrat anul trecut și acum am intrat din ianuarie și aici", a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeéan Mavromati.
În privința recipientelor în care sunt recoltate probele de urocultură, utilizarea sticluțelor de la antibiotic este o metodă practicată de ani de zile, explică personalul medical. Recipientele sunt sterilizate și sunt preferate celor standard deoarece în cazul copiilor mici sunt mai ușor de recoltat. De asemenea, una dintre secțiile în cazul căreia au apărut reclamații, se află în aceste momente în plin proces de igienizare, potrivit jurnalistilor de la Botosaneanul.