Perchezițiile de marți ar viza și profesori implicați în traficul de droguri: Un dascăl din Bacău ar fi avut plantație de canabis / În speța de la Buzău, clienții primeau prin GPS locul în care se află drogurile

Publicat: 26 09. 2023, 12:04
Actualizat: 26 09. 2023, 12:56
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Autoritățile efectuează marți peste 200 de percheziții în cauze referitoare la traficul de droguri, iar acțiunea anchetatorilor îi vizează și pe trei profesori din județele Bacău și Buzău, au afirmat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Perchezițiile ar viza și profesori implicați în traficul de droguri

Anchetatorii suspectează că un profesor care predă engleză la mai multe școli din județul Bacău face trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate,  a rezultat că de la începutul anului 2023, un făptuitor a  cultivat plante de canabis, într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a județului, în scopul comercializării drogului de risc, către consumatori de pe raza județului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, spune DIICOT, marți, într-un comunicat de presă în care nu menționează profesia suspectului, dar despre care HotNews susține că se referă la profesorul din Bacău.

Procurorii au precizat că vor avea loc audieri la DIICOT Bacău.

Sursele HotNews susțin că operațiunile de marți îi vizează și pe doi profesori din Buzău. Cei doi se află într-o relație și sunt profesori de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, potrivit G4Media.ro.

„S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți, din județul Buzău, au achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău”, menționează DIICOT într-un alt comunicat – din nou, fără a menționa profesia suspecților.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar  plata se  realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS a locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției”, mai spun procurorii.

La DIICOT Buzău vor fi audiate 25 de persoane.