Percheziții la vameșii din Călărași și Constanța: Este vizată o grupare specializată în fraude fiscale și vamale

Percheziții la vameșii din Călărași și Constanța: Este vizată o grupare specializată în fraude fiscale și vamale

Peste 30 de percheziții au loc în județele Călărași, Constanța, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Giurgiu, Alba Iulia și în București în care este vizată destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale și vamale. Potrivit unor surse  judiciare, în acest caz ar fi implicat și șeful Vămii Călărași.

Procurorii DIICOT efectuează simultan 32 de percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale și vamale, prin sustragerea de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere, scrie Mediafax

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în Călărași se desfăşoară 8 percheziţii, în judeţul Constanţa -12, în Bucureşti – 4, în judeţul Sibiu -3, în Prahova au loc două percheziţii, iar câte o percheziţie se desfăşoară în judeţele Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Alba Iulia.

Conform sursei citate, urmează să fie puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi.

La percheziţii participă poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi, BCCO Constanţa, BCCO Bucureşti, BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, BCCO Alba, DGIPI.

Prejudiciul în acest caz ar fi estimat la aproximativ 5 milioane de euro, afirmă sursele judiciare citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`