Perchezitii la hotelurile care au încasat bani pentru mai mulți ucraineni decât cei cazați

Perchezitii la hotelurile care au încasat bani pentru mai mulți ucraineni decât cei cazați

Peste 20 de percheziții se desfășoară, marți, în Vâlcea și una în București, la hotelurile care au solicitat și primit bani pentru masa și cazarea ucrainenilor.

Conform anchetatorilor, numărul beneficiarilor ar fi fost mai mic decât cel scriptic.

„În fapt, în perioada aprilie-noiembrie 2022, administratorul unei persoane juridice, având ca obiect de activitate prestarea de servicii hoteliere, ar fi solicitat și primit de la o instituție publică o sumă de bani, cu titlul de decontare a serviciilor de cazare și masă, oferite unor cetățeni ucraineni, fiind depuse documente pentru cazarea acestora în două unități hoteliere.Din cercetări a reieșit că, în perioada respectivă, în unitățile hoteliere au fost cazați mai puțini cetățeni ucraineni față de totalul celor atestați scriptic ca fiind cazați”, transmite Poliția Vâlcea.

Cine participă la anchetă

La acțiune participă și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, dar și polițiști ai Serviciului Criminalistic și Poliției orașului Băile Olănești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Luca Reghecampf rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa Anamariei Prodan: „Ne folosește pe noi, copiii, ca pe un scut”
22:11 - Un șofer presupus beat era să spulbere caravana Kamalei Harris. Bărbatul spune că nu-și amintește cum a ajuns pe autostradă
22:06 - Diana Stoica (USR), despre acuzațiile lui Nicolae Ciucă la adresa PSD: Dacă este atât de grav ce plănuiește să facă PSD-ul, ce mai caută cu ei la Guvern? Nu înțeleg (VIDEO)
22:02 - Burduja acuză că mai multe ONG-uri blochează investițiile în sectorul energetic românesc: „Toate aceste beneficii pentru țară și regiune cred că supără anumiți actori statali sau nestatali” (VIDEO)
21:46 - Sebastian Burduja a spus motivele pentru care România a importat energie în primele 8-9 luni din acest an: Sunt mai multe cauze. 30 și ceva de ani, România nu a investit în producția de energie (VIDEO)
21:39 - Eva Mendes: „Nu am fost niciodată vreo mare actriță, nu am fost niciodată îndrăgostită de actorie”
21:32 - Burduja: „În ce privește pregătirea pentru iarnă, stăm bine, avem depozitele de gaz în supraplin” / Ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă a anunțat că dorește extinderea programului “O masă sănătoasă” în toate școlile din România și extinderea în toate județele a învățământului dual profesional, “cu campusuri de profil, unde elevii vor ieși cu o profesie”
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)