Percheziții în Vama Borş şi la locuinţele unor poliţişti de frontieră, într-un dosar de corupţie

Publicat: 07 12. 2021, 10:46
Actualizat: 07 12. 2021, 11:48
Certificatul verde digital, verificat de Poliția de Frontieră / foto: Facebook: Lucian Bode

Poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I şi la locuinţele mai multor poliţişti de frontieră, acţiunea fiind declanşată într-un dosar de corupţie, conform ebihoreanul.ro.

Punctul de intrare în ţară a fost blocat marți dimineață pentru o perioadă de timp atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, vehiculele fiind dirijate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll.

Acolo s-au format cozi uriașe de mașini, iar procedurile sunt îngreunate.

Acțiunea vizează fapte de corupţie comise în legătură cu înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru.

Potrivit surselor ebihoreanul.ro, acţiunea ar fi una comună, desfăşurată atât de autorităţile judiciare române cât şi cele din Ungaria.

Polițiștii de frontieră de pe nava „Ștefan cel Mare” au salvat migranți în timpul misiunii de pe Marea Mediterană

Polițiștii de frontieră de pe nava „Ștefan cel Mare” au salvat peste 2.000 de migranți în timpul unei misiuni ce a durat peste 4 luni, din Marea Mediterană.

Nava MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, a participat în perioada 11 august – 1 decembrie la operațiunea UE „THEMIS”, ce are în vedere combaterea migrației ilegale, organizată de către Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţie de Frontieră şi Gardă de Coastă.

„Nava ‘amiral’ a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.