Percheziții în Vama Borş şi la locuinţele unor poliţişti de frontieră, într-un dosar de corupţie

Percheziții în Vama Borş şi la locuinţele unor poliţişti de frontieră, într-un dosar de corupţie
Certificatul verde digital, verificat de Poliția de Frontieră / foto: Facebook: Lucian Bode

Poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I şi la locuinţele mai multor poliţişti de frontieră, acţiunea fiind declanşată într-un dosar de corupţie, conform ebihoreanul.ro.

Punctul de intrare în ţară a fost blocat marți dimineață pentru o perioadă de timp atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, vehiculele fiind dirijate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll.

Acolo s-au format cozi uriașe de mașini, iar procedurile sunt îngreunate.

Acțiunea vizează fapte de corupţie comise în legătură cu înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru.

Potrivit surselor ebihoreanul.ro, acţiunea ar fi una comună, desfăşurată atât de autorităţile judiciare române cât şi cele din Ungaria.

Polițiștii de frontieră de pe nava „Ștefan cel Mare” au salvat migranți în timpul misiunii de pe Marea Mediterană

Polițiștii de frontieră de pe nava „Ștefan cel Mare” au salvat peste 2.000 de migranți în timpul unei misiuni ce a durat peste 4 luni, din Marea Mediterană.

Nava MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, a participat în perioada 11 august – 1 decembrie la operațiunea UE „THEMIS”, ce are în vedere combaterea migrației ilegale, organizată de către Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţie de Frontieră şi Gardă de Coastă.

„Nava ‘amiral’ a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune. S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie