Percheziții în Republica Moldova într-un dosar penal privind răpirea unui tânâr din București

Percheziții în Republica Moldova într-un dosar penal privind răpirea unui tânâr din București
Sursa foto: DIICOT

Descinderi în Republica Moldova la domiciliile a trei moldoveni acuzați că au răpit un tânăr din București cu scopul de-al jefui. Perchezițiile efectuate de procurori și de polițiști au fost desfășurate la solicitarea autorităților române.

Perchezițiile au fost efectuate în municipiul Chișinău și raionul Leova, într-un dosar penal inițiat de autoritățile române după ce moldovenii alături de români ar fi răpit în luna mai a acestui an un tânăr din București, potrivit Adevarul.

,,Dosarul penal din statul vecin vizează faptele unui grup de cetățeni din ambele state, care ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui bloc de locuit din București, după care l-au bătut și l-au lăsat fără mai multe lucruri de valoare”, au precizat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din țara vecină.

Indivizii ar fi răpit tânărul ,,în scopul estorcării de la bărbat a unor sume impunătoare de bani, fapt care însă nu le-a reușit. Răpirea acestuia, însă, a fost denunțată autorităților de agentul de pază din bloc, care l-au găsit ulterior pe bărbat abandonat în stradă. După reținerea a doi suspecți în România, a urmat formularea unei comisii rogatorii către Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a încredințat executarea ei procurorilor PCCOCS”, au mai informat angajații PCCOCS.

Descinderi au avut loc atât în România, cât și în Republica Moldova, acestea din urmă fiind încheiate cu ridicarea mai multor probe relevante cauzei penale, precum ,,vestimentația unuia din ei folosită la comiterea infracțiunii, telefoane mobile, o cartelă bancară și un înscris de ciornă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:26 - Metrorex nu a emis aviz pentru autorizația de construcție la Planşeul Unirii
13:18 - Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Consilierii generali PSD vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli (VIDEO)
13:11 - „Se considera un rege”: Totul despre petrecerile cu abuzuri sexuale care au dus la anchetele și decăderea lui Puff Daddy
12:59 - Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
12:47 - Nicolae Ciucă, despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: O să o analizăm. Este o datorie a noastră de siguranță în școli, de siguranță a cetățenilor. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru (VIDEO)
12:36 - PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan. Nicolae Ciucă: Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu acesta până la capăt (VIDEO)
12:27 - Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
12:22 - Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
12:05 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Nicușor Dan: Am convenit inclusiv pe susținerea candidaturii la prezidențiale. Am semnat lista cu cele 20 de solicitări ale primarului general (VIDEO)
12:03 - Dramă la Campionatele Mondiale din Spania: Doi concurenți au murit chiar în timpul probei de traitlon