Percheziții în Prahova într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil

Percheziții în Prahova într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil
Sursa foto: Politia Romana

Poliţiştii prahoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi, 05 septembrie, 11 percheziţii în judeţele Argeş şi Prahova şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune şi fals privind solicitarea indemnizaţiei pentru creştere copil.

Ce acuzații sunt aduse

„S-a reţinut că, în perioada 2019 – 2021, administratorii în fapt ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti ar fi facilitat înregistrarea a 7 contracte de muncă fictive, iar, ulterior, în baza acestora, s-ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei pentru creştere copil”, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, citat de Agerpres.

În prezent, prejudiciul estimat este de peste 410.500 de lei.

În caz, zece persoane vor fi duse la audieri.

Cercetări în desfășurare

În acest dosar se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi fals în declaraţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:04 - De ce nu se dă mesaj Ro-Alert înaintea unui cutremur. Explicația lui Raed Arafat
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena