Percheziții în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Surse: Acțiunea vizează inclusiv medici / 4 cadre medicale aduse la audieri

Percheziții în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Surse: Acțiunea vizează inclusiv medici / 4 cadre medicale aduse la audieri
Foto: Pixabay

Autoritățile au efectuat patru percheziții domiciliare, miercuri, la locuințele unor angajați de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București, în dosarul deschis după decesele suspecte de la unitatea sanitară, iar patru cadre medicale au fost aduse la audieri, potrivit G4Media.ro.

Percheziții, miercuri, în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

Sursele G4Media spun că printre persoanele vizate de percheziții sunt și medici ai spitalului, față de care există suspiciuni că ar fi scăzut intenționat rata de administrare a noradrenalinei pentru pacienții de la ATI.

„În dimineața zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București pentru locuințele unor angajați ai Spitalului Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București”, afirmă Parchetul de pe lângă Tribunalul București, miercuri, într-un comunicat de presă.

„De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii. Pe parcursul anchetei vom reveni cu detalii de interes pentru opinia publică, în măsura în care situația o va impune”, au mai precizat procurorii.

De la ce a pornit dosarul

În aprilie, o angajată a Spitalului „Sf. Pantelimon” din București reclama la parchet că, în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secția ATI, ar fi decedat 17 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Astfel, a fost deschis un dosar penal pentru omor și au fost audiați medici și asistente, iar anchetatorii au ridicat documente medicale referitoare la pacienții care au murit la ATI în perioada 4-7 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`