Percheziții DIICOT la traficanți de droguri din Brașov: Substanțele interzise erau distribuite în cluburile de pe Valea Prahovei

Percheziții DIICOT la traficanți de droguri din Brașov: Substanțele interzise erau distribuite în cluburile de pe Valea Prahovei
Foto: diicot.ro

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au făcut, joi, șapte percheziții la adrese din județul Brașov, într-un dosar în care sunt anchetate infracțiuni de trafic de droguri de risc și mare risc șideținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 30 de persoane au fost duse la audieri la finalul descinderilor.

Procuririi DIICOT au descins la traficanții de droguri din Brașov

Potrivit procurorilor antimafie, încă din luna septembrie a anului 2019, mai multe persoane au făcut trafic de droguri de risc și mare risc, o parte dintre substanțe fiind distribuite în cluburi de pe Valea Prahovei sau din Brașov.

”În urma perchezițiilor, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au ridicat comprimate MDMA, MDMA Cristal, o plantă de cannabis, aproximativ 40 de grame de cannabis, semințe de cannabis, cântare, grindere, mai multe recipiente și plicuri folosite la ambalarea și depozitarea drogurilor, precum șisuma de 3.600 de lei”, se menționează în comunicatul citat.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Percheziții într-un caz de zeci de persoane au fost înșelate când au comandat măști de protecție de pe internet

Tot joi, polițiștii din Giurgiu au făcut percheziții la mai multe adrese din județele Călărași și Ilfov la persoane bănuite că, în contextul pandemiei de coronavirus și a stării de urgență care a fost instituită în țara noastră, au publicat pe internet anunțuri privind vânzarea de măști medicinale de protecție. În realitate însă, persoanele care comandau acele măști primeau, de fapt, colete care conțineau rolede hârtie igienică. 89 de persoane s-au confruntat cu o astfel de situație. În același timp, cei vizați de percheziții sunt suspectați și de comercializarea ilegală de tutun.

”În dimineaţa zilei de 16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19. Cei în cauză, în baza unor anunţuri postate pe reţelele de socializare, au ataşat fotografii cu măşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor”, a transmis Poliția Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`