Percheziții DIICOT în Arad și Timiș: Anchetatorii au ridicat droguri, arme și bani

Percheziții DIICOT în Arad și Timiș: Anchetatorii au ridicat droguri, arme și bani
Sursa foto: DIICOT

Procurorii DIICOT au reținut 15 persoane în urma a zeci de perchezițiilor efectuate în Arad și Timiș la persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc.

Percheziții de amploare la traficanții de droguri

Anchetatorii au ridicat droguri, arme şi bani în urma celor 56 de percheziţii care au fost făcute de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în judeţele Arad şi Timiş.

La data de 15.01.2024,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea a 15 inculpați și măsura controlului judiciar față de un inculpat, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat şi  vândut  droguri de mare risc (cocaină,  3 CMC cunoscut sub denumirea de cristal și ecstasy), droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (2 MMC) consumatorilor de pe raza județului Arad, pentru sume cuprinse între 100 și 1.200 lei.

Din actele de cercetare penală a rezultat faptul că, aceștia, individual sau cu sprijinul altor inculpați în cauză, au comercializat cantitățile de droguri și substanțe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul.

Ce au găsit anchetatorii în urma perchezițiilor

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 600 grame cocaină , 280 grame 3-CMC ( cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame substanță psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 telefoane cu sim, 7 cântare electronice de mare precizie, sumele de 74.960 lei, 13.400 euro și  20 lire sterline, mai multe bijuterii, 2 pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane),  diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a 6 autoturisme.

În cursul  acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerile  formulate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, de arestare preventivă a 10 inculpați și  arestarea la domiciliu a altor 3.

Față de un inculpat care se sustrage urmăririi penale, a fost formulată propunere de arestare preventivă în lipsă.

Totodată, pentru alți doi inculpați procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`