Percheziții de amploare: Permise false obţinute de cetăţeni români într-o ţară africană (VIDEO)
Zeci de percheziţii în aproape jumătate din ţară, la persoane implicate în obţinerea frauduloasă de permise de conducere pentru cetăţeni români, eliberate însă într-o ţară africană.Descinderile fac parte dintr-o anchetă începută la Ploieşti în luna martie a acestui an.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Permise false obţinute de cetăţeni români într-o ţară africană
Nu mai puțin de 41 de percheziţii au făcut poliţiştii şi procurorii de la crimă organizată în 19 judeţe şi în Capitală. Şi sunt căutaţi 48 de membri ai grupării acuzate că obţinea permise false pentru oricine avea bani să plătească un astfel de document.
Permisele erau obținute într-o țară din Africa!
Schema pusă la cale de gruparea infracţională, formată din români și străini, era simplă, arată Poliția Română într-un comunicat de presă.Se aduceau permise contrafăcute dintr-o țară africană, iar odată junse în România acestea erau preschimbate în documente româneşti.
Astfel, cei interesati de obținerea unor permise de conducere false ar fi pus la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în străinătate, pentru întocmirea permiselor.
Ulterior, documentele false ar fi fost expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.
Un permis de conducere obținut ilegal în statul african costa 3.000 de euro
Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de serviciu ar fi fost de aproximativ 3.000 de euro. Şi până acum au fost deja descoperiţi cel puţin 100 de clienţi ai grupării.
Acţiunea de acum reprezintă o continuare a percheziţiilor din 8 iulie când au avut loc alte 61 de descinderi. Ancheta a fost inițiată, în luna martie, în Ploiești și a fost apoi extinsă în mai multe județe ale țării și în Bucurețti.
Toţi membrii grupării sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, dare de mită și luare de mită.