DNA confirmă perchezițiile de la Spitalul Floreasca și de la casa lui Mircea Beuran. Chirurgul e șeful echipei ce a realizat operația în timpul căreia o pacientă a fost cuprinsă de flăcări

DNA confirmă perchezițiile de la Spitalul Floreasca și de la casa lui Mircea Beuran. Chirurgul e șeful echipei ce a realizat operația în timpul căreia o pacientă a fost cuprinsă de flăcări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE //DNA a transmis publicității un comunicat de presă, prin care explică evenimentele de joi, când procurorii anticorupție au desfășurat o serie de percheziții la casa chirurgului Mircea Beuran și la secția sa dinSpitalul Clinic de Urgență București.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018.

În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată procurorii anticorupție.

Procurorii desfășoară, joi, percheziții de amploare la domiciliul medicului Mircea Beuran, dar și la secția sa din Spitalul Clinic de Urgență București, potrivit Antena 3. Anchetatorii au ridicat mai multe documente atât de la casa sa, cât și de la cabinet.

Mircea Beuran a coordonat echipa de medici care a realizat o intervenție chirurgicală, în decembrie, la Spitalul Clinic de Urgență București, în timpul căreia o pacientă era cuprinsă de flăcări. Femeia bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, avea să moară în cele din urmă.

„Am intrat în programul operator după ce trecuse evenimentul, iar pacienta fusese mutată într-o ală sală. Echipa am găsit-o speriată, șocată de evenimentul respectiv, am continuat operația și am finalizat-o. Este firesc că în clipa în care am intrat într-un bloc operator, am făcut o intervenție, e reintervenție. Prin fișa postului, șeful de secție, calitate pe care o am, trebuie s-o facă. În condițiile acestea, am parafat protocolul operator. Au existat încă doi chirurgi. Regula este ca cel cu grad cel mai mare – operând și finalizând operația am pus această parafă”, spunea Mircea Beuran, la Digi 24, în acele zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`