Percheziții de amploare DIICOT la cămătari din București și Ilfov. Au fost găsite teancuri de bani, inclusiv în bancnote de 1 leu (FOTO)

Percheziții de amploare DIICOT la cămătari din București și Ilfov. Au fost găsite teancuri de bani, inclusiv în bancnote de 1 leu (FOTO)
Sursa Foto: Diicot.ro

Procurorii D.I.I.C.O.T. Călărași împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate pun în executare 16 joi, 23 noiembrie, mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județelor Călărași, Ilfov și Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și camătă.

Într-una dintre casele cămătarilor au fost găsite teancuri de bani, inclusiv în bancnote de 1 leu.

Percheziții la cămătari din București și Ilfov

„Din probele administrate a rezultat că,  în perioada 2021- noiembrie 2023,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, un suspect a recrutat două persoane vătămate majore, prin utilizarea metodei de inducere în eroare (loverboy) pe care, ulterior, prin  utilizarea de violențe fizice și psihice le-a determinat să practice prostituția în folosul său.

De asemenea, alți doi suspecți în  cauză, pe  parcursul anului 2023, au obținut de la mai multe femei care practicau prostituția foloase patrimoniale.

Cercetări efectuate au mai relevat că, în perioada 2020-noiembrie 2023, o suspectă, cu sprijinul altor doi suspecți ( din care unul membru de familie) a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, prin punerea la dispoziție a unei locații în municipiul București, postarea  de anunțuri pe site-urile de profil, asigurarea pazei și a altor servicii,  obținând astfel foloase  patrimoniale,  în procent de  50% din câștigurile realizate din practicarea prostituției”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Sursa Foto: Diicot.ro

Cât despre alți trei suspecți, s-a reținut că în perioada 2022-2023, au dat bani cu dobândă,  ca îndeletnicire, fără a deține autorizație în acest scop,  suspecților  implicați în activitatea de înlesnire a prostituției.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO București,  Serviciului Poliției de Frontieră Giurgiu și jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Călărași și Giurgiu.

Sursa Foto: Diicot.ro
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital
18:55 - „Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est chiar când vine și viitura de pe Dunăre. România nu are niciun expert în evaluarea digurilor. 5 județe ar putea fi înghițite de ape
18:14 - Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”
17:11 - Simona Halep revine pe teren chiar săptămâna viitoare. La ce turneu va participa (VIDEO)
16:42 - Neamț: Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat
16:17 - Moody’s a revizuit în jos prognoza privind creșterea economică a României și anticipează un deficit bugetar de 7,5% din PIB. Agenția crede că actuala coaliție PSD-PNL va rămâne la putere și după alegeri