Penthouse construit ilegal într-un uscător dintr-un bloc din Vaslui. Cu cât se închiriază apartamentul (FOTO)

Penthouse construit ilegal într-un uscător dintr-un bloc din Vaslui. Cu cât se închiriază apartamentul (FOTO)
Sursa foto: Facebook/ The Penthouse

Un bărbat din Vaslui a transformat uscătorul comun al unui bloc într-un penthouse pe care îl închiriază în regim hotelier cu 700 de lei pe noapte.

Penthouse ilegal în Vaslui

Singurul penthouse din Vaslui a fost amenajat ilegal în uscătorul comun al unui bloc și nu are autorizație la incendiu, iar vecinii care au reclamat situația vor fi anchetați, informează știrileprotv.

Afaceristul a transformat uscătorul în penthouse fără nicio autorizație și acum încasează de pe urma lui 700 de lei pe noapte.

Sursa foto: Facebook/ The Penthouse
Sursa foto: Facebook/ The Penthouse

Bărbatul nici nu a depus documentație pentru securitate la incendiu

Omul de afaceri din Vaslui nici măcar nu a depus documentație pentru a obține autorizația de securitate la incendiu, transmite ISU. Și Primăria Vaslui a confirmat faptul că acolo trebuia să fie un uscător pe care să îl folosească toți locatarii blocului.

„El tot insistă că e casa lui, că a investit 200.000 euro în ea. Dar cum e casa lui? Că acolo a fost o comisie, s-a recepționat ca fiind un uscător. Uscătorul trebuie să fie al tuturor locatarilor. El a vrut să îl și intabuleze, dar nu a putut din cauză că cei care au cumpărat cu credite trebuia să aibă aprobarea băncii că cedează partea lor din acoperiș. Din fericire pentru noi, o singură bancă nu și-a dat acceptul, celelalte fuseseră de acord.

Dar de ce nu dăduse banca aceasta acceptul? Pentru că, la mijloc, era un credit luat prin programul Prima Casă, unde regulile sunt mai stricte – statul este garant și trebuit implicit acordul lui. În cazul acesta, răspunsul statului a fost că trebuie să fie și el trecut pe act, dacă firma vrea să intabuleze uscătorul”, a spus o vecină care a reclamat situația.

Primăria Vaslui a trimis o comisie care să verifice toți locatarii care au reclamat afaceristul pentru a vedea dacă nu și-au modificat și eu locuințele. Mai mult, primăria a mai cerut o solicitare scrisă pentru că pe prima au pierdut-o.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`