Pensule unghii – Care este scopul și structura lor

Pensule unghii – Care este scopul și structura lor

O pensulă pentru unghii este un instrument necesar pentru orice manichiuristă. Cu pensule unghii poți face manichiuri de înaltă calitate și poți crea orice design pe unghiile clientelor tale. Pensulele sunt destinate nu numai picturii unghiilor, ci sunt folosite și pentru modelarea formei unghiilor și pentru aranjarea materialelor precum gel, poligel, acril. În industria unghiilor apar tot mai multe tipuri diferite de pensule unghii, care diferă unele de altele după formă, dimensiune, material. Pentru a alege pensula potrivită, trebuie să știi cărui scop îi este destinată și ce funcție îndeplinește.

Pensule unghii – Structură, material, scop

Orice pensulă unghii este  formată din trei părți. Mânerul te ajută să ții unealta în mână, ceea ce îi permite să nu alunece în timpul lucrului. Mânerele sunt de obicei realizate din lemn sau plastic. Baza asigură fixarea mănunchiului de păr, te ajută să dai forme și conectează mânerul prin sertizare sau prin prindere mecanică. Partea de lucru a periei este realizată din păr natural sau sintetic într-o anumită formă și dimensiune.

Materialul este cea mai importantă caracteristică a pensulei de unghii. Trebuie să ridice și să distribuie uniform materialul folosit în lucrare. Pensulele din păr natural au o structură poroasă și solzi microscopici, având astfel o capacitate excelentă de a ține materialul de lucru și de a-l elibera încet pe suprafața unghiei sau a vârfului. Astfel de pensule sunt convenabile pentru pictura unghiilor și crearea de modele, în special florale. În ceea ce privește gama de prețuri, acestea sunt printre cele mai scumpe. Devin rapid inutilizabile atunci când sunt expuse la lichide care conțin acetonă. În industria unghiilor, părul care are o culoare maro-aurie, este cel mai popular.

Pensulele unghii din fibră artificială de înaltă calitate nu au solzi mici, au fost create printr-o prelucrare specială și au aceleași proprietăți cu părul natural. Cu pensule unghii sintetice eliberezi rapid materialul pe suprafața vârfului sau a unghiei. Aceste perii sunt elastice în caracteristicile lor, dar în același timp moi și sunt, de asemenea, mai rezistente la uzură. Pensulele unghii sintetice sunt ideale pentru a desena linii, monograme, modele franceze, contururi etc.

Pensule unghii și dimensiunea lor

În funcție de grosimea pensulelor, fiecăruia dintre ele îi este atribuit un anumit număr. Cu cât este mai mare, cu atât pensula unghii este mai groasă. Cele mai subțiri sunt desemnate 0, 00, 000, iar cele mai groase și mai late sunt 8. În consecință, pentru a crea linii, modele și contururi îngrijite, ai nevoie de pensule unghii subțiri, iar pentru desenele cu elemente mari, de modele mai late.

Pensulele unghii pot fi utilizate într-o varietate de scopuri, de exemplu, pentru geluri unghii, poligel sau acrigel. Pentru aplicarea convenabilă a gelului UV, este important să alegi grosimea și lungimea corespunzătoare a pensulei. Pensulele pentru poligel sau acrigel, de cele mai multe ori au formă pătrată sau semicirculară. Au o grămadă mai tare care folosește la modelarea formei unghiilor folosind tehnici de extensie.

Pensulele pentru gel acrylic au o formă ovală, ascuțită sau rotundă. Poți nivela ușor și rapid acrilul și poți modela unghia. Vârful subțire al periei îți permite să modelezi perfect linia zâmbetului și le poți folosi și în tehnica modelării unghiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`