Pensionarii, tot mai dezamăgiți de recalcularea pensiilor: E haos. Ne-au făcut să ne urâm noi între noi, ne-au dezbinat total. Ei nu știu să îndepărteze inechitățile pe care chiar ei le-au creat (VIDEO)

Pensionarii, tot mai dezamăgiți de recalcularea pensiilor: E haos. Ne-au făcut să ne urâm noi între noi, ne-au dezbinat total. Ei nu știu să îndepărteze inechitățile pe care chiar ei le-au creat (VIDEO)
Sursa Foto: Pixabay.com

Pensionarii sunt tot mai dezamăgiți de recalcularea pensiilor mult promisă de guvernanți. Reprezentanții lor atrag atenția că e „haos total” și nu doar că nu vor fi eliminate inechitățile din sistem, ba chiar cei mai dezavantajați vor fi cei cu pensiile cele mai mici.

Ilie Popa, reprezentantul Sindicatului pensionarilor Siderurgistul 2006, și-a exprimat revolta și dezamăgirea în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV. El s-a plâns că pensionarii nici nu au fost consultați și că politicienii, în loc să pună ordine în sistem, au venit cu noi și noi legi care mai mult au băgat râcă între pensionari.

Reprezentant al pensionarilor: E haos total

„Iese exact nimic. Din cauză că oamenii n-au dus adeverințe (cele care să ateste că au primit sporuri cât au lucrat), nu au reușit să strângă toate adeverințele, nu știu cum se calculează aceste puncte de stabilitate, cine primește și cine nu. E un haos total.

Problema e gravă, că ei deja spun că unii o să primească (măriri de pensii), unii n-o să primească. Două milioane de oameni nu primesc. Dar vă întreb eu: dacă toate legile după 2010 au spus clar că pensiile se indexează cu inflația la începutul fiecărui an, cum îi spui acum unui om care a avut indicele de corecție 1,41 că încă patru ani nu-i mai dai nimic la pensie?”, a declarat Ilie Popa.

Reprezentant al pensionarilor: Budăi trebuia să aplice vechea lege a pensiilor, dar n-a făcut-o

Acesta a reproșat apoi că guvernanții n-au aplicat în totalitate legea inițială a pensiilor, ci au venit cu noi legi, fapt ce a complicat și mai mult situația.

„Greșeala cea mare e următoarea: legea trebuia aplicată. Când dl Budăi a devenit ministru, știa foarte bine textul din legea veche și putea să aplice legea și acum nu mai erau discuții. Au făcut un amalgam și au introdus legi în sistemul public de pensii pentru pensionari cu același loc de muncă și au făcut diferențe, ne-au făcut să ne urâm noi între noi, să ne certăm între noi și ne-au dezbinat total. Au apărut vreo patru legi, mi-e și silă să le mai spun…

Ei nu știu acum să îndepărteze inechitățile pe care chiar ei le-au produs prin acei oameni care au participat la elaborarea Legii 360 – Budăi, Robu, Jugănaru, Ciubotaru și cine sunt ăia care-i laudă doamna ministru. Să-i chemați în fața națiunii să explice cum au făcut legea asta!”, a mai declarat Ilie Popa.

El a acuzat-o apoi pe ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu de la PSD, că n-a vrut să discuțe cu organizațiile de pensionari.

Potrivit acestuia, cei mai dezavantajați de noile reglementări vor fi chiar pensionarii care au pensiile cele mai mici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie