Pensionarii, revoltați pe Guvern. Georgeta Zarvescu, Președ. Asoc. Pensionarilor Olt: Ne-am săturat! Ne umilesc, ne mint zi de zi. Dacă în luna octombrie nu vom ieși masiv în stradă, în toată țara, eu le spun că această Lege 127 nu se va aplica (VIDEO)

Pensionarii, revoltați pe Guvern. Georgeta Zarvescu, Președ. Asoc. Pensionarilor Olt: Ne-am săturat! Ne umilesc, ne mint zi de zi. Dacă în luna octombrie nu vom ieși masiv în stradă, în toată țara, eu le spun că această Lege 127 nu se va aplica (VIDEO)
Protest al pensionarilor, în București / Foto: Inquam

Georgeta Zarvescu, Președinta Asociației Pensionarilor Olt, a avut o intervenție telefonică în emisiunea Politica Zilei prezentată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a criticat noua formulă de calcul a pensiilor și spune că Guvernul îi umilește și îi minte zi de zi.

„Ceea ce ni se prezintă de domnul Boloș sunt povești, aceste povești cu variante, N variate le așteptăm de când a apărut legea, din 2019. Nu este nimic concret, vine domnul Boloș și ne spune că va fi varianta A, varianta B. Pe cine crede dânsul că mai duce în această țară? Pensionarii s-au săturat, ne umilesc, ne mint zi de zi, spune că pensiile vor crește cu 14 %, însăși se contrazice domnul Boloș, pentru că spune următoarele: Vom avea în vedere pensiile mici. Nu, domnule Boloș, în primul rând, trebuie să faceți dreptate, adică la ora actuală, pensionarii care sunt nedreptățiți și prezintă inechități sunt 2.600.000, nu 1.600.000, cum spuneți dumneavoastră. Nu aveți cum să dați la cei care au indemnizații, aceeași indexare ca la cei care așteaptă să se facă dreptate.

După mine, pensionarii din această țară, ne merităm soarta. Dacă în luna octombrie nu vom ieși masiv în stradă, în toată țara, eu le spun că această Lege 127 nu se va aplica. De ce? Trebuie să se facă îmbunătățiri, pentru că la ora actuală, cum este prevăzut în legea 127, pensia minimă că dacă se aplică formula din legea 127, pensia minimă, întrucât va crește salariul minim pe economie, va ajunge la 1.670 RON. Ne-am săturat! Cum vii să spui că se va face indexare și că așteaptă de la Banca Mondială? Ministerul Muncii trebuia să facă simulare să spun așa: câte femei sunt, câți bărbați sunt la pensie, și pe an care este necesarul de fonduri pentru repararea inechităților? Ceea ce ni se spune este o amăgeală, ca să zică pensionarii ‘gata, ne da guvernul’. Și vreau să le transmit la pensionarii din această țară, că momentan Guvernul României a repartizat niște fonduri pentru 1 octombrie. Pensionari, trebuie să știți că acel ajutor de 100 RON, la 1 octombrie trebuia să se dea la toți pensionarii din această țară”, a declarat Georgeta Zarvescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)