Pensionarii, revoltați după ce au primit deciziile de recalculare. “Am primit decizii din toată țara, sunt foarte multe greșeli. Este dezastru!” (VIDEO)

Pensionarii, revoltați după ce au primit deciziile de recalculare. “Am primit decizii din toată țara, sunt foarte multe greșeli. Este dezastru!” (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video Digi24

Georgeta Zarvescu, reprezentanta pensionarilor din Olt, a avut o intervenție telefonică în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre deciziile de recalculare pe care le-au primit deja unii pensionari. Zarvescu a spus că a primit decizii de la pensionari din toată țara și că multe dintre acestea aveau greșeli.

„Sunt pensionari care sunt în stare să facă infarct, când văd că li s-a micșorat numărul de puncte”

„Am primit decizii din toată țara, de la Constanța, de la Maramureș, de la Argeș, unde sunt greșeli. Nu pot să-mi imaginez așa ceva, întrucât s-au cheltuit atâția bani pe un soft și aceste decizii au date incomplete față de vechile decizii de pensionare. Nu se poate așa ceva, este strigător la cer.

Ceea ce mă surprinde, este următorul lucru. Cum să primească un om, care are o decizie acasă cu 50 de puncte, și vine acum noua decizie și spune că are 20? Este inacceptabil așa ceva! Casa de Pensii asemenea decizii trebuia să pună în spatele lor motivul pentru care s-au micșorat numărul de puncte.

Îți dai seama că sunt pensionari care sunt în stare să facă infarct, când văd că li s-a micșorat numărul de puncte. Nici la vechea recalculare, în 2004, 2008, nu s-a întâmplat așa ceva”, a spus președinta Asociației Pensionarilor Olt.

„Sunt foarte multe greșeli în deciziile de pensii. Este dezastru!”

„Și în plus de asta, vreau să prezint că domnul președinte al Casei Naționale de Pensii a venit pe un post de televiziune și a spus că 700.000 de pensionari nu vor primi nimic. Vreau să-l contrazic, de ce? Pentru că cu pensia minimă au fost un milion 240 de pensionari.

Tot domnia sa spune că din acei un milion 240, 100.000 nu mai sunt la pensia medie 1281 minimă și trec peste. Plus că sunt și cei cu grupele de muncă, mulți care nu primesc. Deci acele date pe care le-au prezentat pe posturile de televiziune sunt să impresioneze pensionarii, că uite cât primesc. Realitatea este cu totul alta și trebuie urgent, noi, asociațiile de pensionari, să facem presiune, de ce? Pentru că am la mine la asociație o persoană care avea 2.000 RON pensie și mai primit 5 lei.

Acea persoană pierde dreptul de voucher, deci este inacceptabil așa ceva, să primești 5 lei și să pierzi 250 lei la 2 luni. Deci trebuie urgent guvernanții să se gândească și să ridice pragul de impozit de la 2000 la 3000. Sunt foarte multe greșeli în deciziile de pensii. Este dezastru! La Casele de Pensii, eu citesc și mă sună pensionari din țară, există la multe Case de Pensii foarte multă aroganță, salariații vorbesc urât cu pensionarii. Nu se poate așa ceva! Trebuie cei de la Casa Națională de Pensii să ne trateze cu respect, pentru că noi am muncit în țara asta, nu ne dau salariații de la Casele de Pensii acea pensie”, a mai declarat Georgeta Zarvescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`