Pensia pe care o va primi, în mână, un pensionar, care acum încasează 3500 de lei. Din octombrie, suma se modifică

Pensia pe care o va primi, în mână, un pensionar, care acum încasează 3500 de lei. Din octombrie, suma se modifică
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În luna octombrie ar urma să aibă loc o nouă creștere a unor pensii, ca urmare a faptului că plafonul de impozitare va fi majorat în regim de urgență.

Până acum, suma de la care începea impozitarea era de 2.000 de lei, iar acum se dorește ca, de la 1 octombrie, acesta să crească la 3.000 de lei.

Ce anunț a făcut Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că prima urgență a coaliției PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgență a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare, informează Știrile Pro TV.

”Anunț că prima urgență a coaliției PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgență a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei. Adoptăm în proces accelerat acest proiect și dăm astfel timp Caselor de Pensii să pregătească sistemul pentru a aplica decizia din 1 octombrie.”, a precizat Ciolacu.

Prin urmare, un pensionar care are o pensie de 2.900 de lei, plătește un impozit de 10% pentru 900 de lei, adică 90 de lei. Astfel că, pensionarul rămâne cu 2.810 lei în mână.

De la 1 octombrie, după ce proiectul va fi votat, vor fi impozitate doar sumele care trec de 3.000 de lei.

Ce impozit va plăti un senior cu pensia de 3.500 lei

Asadar, unui pensionar cu un venit de 3.500 lei, i se va aplica un impozit de 10% doar pentru 500 de lei, adică 50 de lei față de 150, cât se platește acum.

Ministerul Muncii a anunțat că peste 800.000 de pensionari au depășit pragul de 3.000 de lei, în urma recalculării, iar efortul bugetar pentru această modificare ar fi de 800 de milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`