Pauză de cafea la benzinărie. Reacția unei paciente care a așteptat aproape jumătate de oră în ambulanță

Pauză de cafea la benzinărie. Reacția unei paciente care a așteptat aproape jumătate de oră în ambulanță
Foto: Pixabay.

O anchetă disciplinară a fost deschisă în cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj. Membrii unui echipaj aflat în misiune au luat o pauză de cafea într-o benzinărie, în timp ce pacienta care era transportată la spital pentru o operație, a rămas în autospecială.

5 angajaţi ai serviciului judeţean de ambulanţă Gorj, membrii a două echipaje și asistenta șefă, sunt vizaţi de această ancheta administrativă. Este vorba despre un echipaj care transporta o pacientă la un spital din București şi un alt echipaj care se întorcea de la un alt transfer intraspitalicesc, fără pacient. Cele două echipaje s-au intersectat într-o benzinărie din judeţul Vâlcea, unde au rămas timp de 27 de minute, perioadă în care pacienta a aşteptat în ambulanţă, potrivit Observator News.

Conducerea instituţiei a deschis o anchetă internă, iar 3 dintre angajaţii vizaţi au răspuns deja la întrebările comisiei de disciplină. Săptămâna următoare, urmează ca şi ceilalţi doi salariaţi, aflați în concediu de odihnă programat, să ofere explicații.

Care a fost reacția pacientei

Pacienta era transportată la un spital din București pentru o intervenție chirurgicală, după ce aceasta a suferit o fractură la un picior.

Văzută singură în salvare, femeia a sunat un prieten, angajat al Serviciului de Ambulanţă Gorj. Aceasta l-a întrebat pe prietenul său dacă cunoaște motivul pentru care s-a oprit ambulanța.

Femeia nu a depus sesizare, însă incidentul a fost confirmat după ce datele de pe GPS-ul autospecialei au fost verificate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră