Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO

Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO
Sursă foto: Pixabay

Sistemul de garanție returnare a reușit să îi facă pe români să acorde mai multă atenție reciclării. Nu a durat mult însă, până oamenii au făcut din acest sistem o sursă suplimentară de venit. 4 bărbați din România au reușit să falsifice și să deconteze bonuri în valoare de 300.000 de lei.

Modalitatea folosită pentru a frauda sistemul de garanție returnare

Cei patru indivizi au multiplicat bonuri originale, pe hârtie similară, după ce au constatat că bonurile cu același cod de bare nu erau detectate de casele de marcat din supermarket. Fiecare dintre aceste bonuri avea o valoare cuprinsă între 20 și 50 de lei, relatează Observator News.

Timp de 3 luni de zile, cei 4 bărbați au încasat 300.000 de lei, echivalentul a 600.000 de sticle reciclate. Bonurile false, sulurile de hârtie și imprimanta găsită în casele suspecților sunt probele care au confirmat anchetatorilor vinovăția bărbaților.

„Polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție la domiciliile a patru persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Au fost gășiți și bani la percheziții, undeva la 30.000 de lei”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, citat de Observator News.

Numărul uriaș de magazine de la care cei patru indivizi au încasat bani în schimbul bonurilor false

După ce au intrat în fiecare magazin din Capitală, cei patru indivizi au început să facă turul țării, intrând în peste 300 de magazine. Ultimele orașe în care au reușit să ajungă, înainte să fie arestați de poliţişti, au fost Deva, Caracal, Satu Mare, Cluj și Vâlcea.

„De la fiecare magazin, reuşeau să obţină în schimbul bonurilor false între 200 şi 300 de lei”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, citat de Observator News.

Au încercat să păcălească și sistemul din Germania, unde pentru fiecare sticlă returnată ar fi primit echivalentul a 1,27 lei. Acolo însă, sistemul a recunoscut bonurile folosite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`