UPDATE: 7 persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, deși autoritățile anunțaseră inițial 9 victime; flăcările au izbucnit în Secția ATI. Întregul spital a fost evacuat (VIDEO)

UPDATE: 7 persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, deși autoritățile anunțaseră inițial 9 victime; flăcările au izbucnit în Secția ATI. Întregul spital a fost evacuat (VIDEO)
FOTO: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

UPDATE, 1 octombrie, ora 14:11: 7 persoane au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, după cum a anunțat ulterior ministrul Lucian Bode. Cinci dintre acestea au decedat în timpul incendiului, iar alte două după ce au fost transferate la alte spitale din localitate. Inițial, șeful ISU Dobrogea a anunțat că sunt 9 morți în urma tragediei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE, 1 octombrie, ora 12:08: Printre cele 9 persoane decedate în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu se numără cadre medicale. Decesele au fost înregistrate doar în rândul pacienților, a informat șeful ISU Constanța, în timpul unor declarații de presă susținute în fața unității medicale.

UPDATE, 1 octombrie, ora 11.40: Departamentul pentru Situații de Urgență a confirmat că nouă persoane și-au pierdut viața în incendiul izbucnit vineri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”, a precizat DSU.

UPDATE, 1 octombrie, ora 11.04: Potrivit informațiilor venite pe surse, în urma incendiului de la Constanța au murit 9 persoane. Inițial, prefectul județului a confirmat decesul a patru persoane, după tragedia de la Malul Mării.

Știrea inițială: Prefectul județului Constanța a confirmat faptul că patru persoane ar fi murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase, ce a izbucnit vineri dimineața. În secție ar fi fost internate 10 persoane.

„Vin microbuze ale ISU care pot prelua pacienții care nu au nevoie de oxigen în momentul de față, intervenția este în plină desfășurare.

Au fost deplasate echipe de intervenție, sunt 40 de autovehicule de intervenție, atât din județul Constanța cât și din județe limitrofe, Ialomița și Călărași.

S-ar  părea că sunt, din păcate și patru decedați. Vorbim din pacienții internați la ATI. Incendiu a izbucnit în Secția de ATI”, a de declarat prefectul județului Constanța, pentru reporterii prezenți la fața locului.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienții sunt evacuați și transferați la alte spitale din oraș. LA fața locului au intervenit echipaje de la SAJ și SMURD Constanța, dar și din județele limitrofe precum Ilfov și Călărași.

Focul se manifestă la secția de Terapie Intensivă. A fost activat și Planul Alb.

Echipele ISU Constanţa acționează pentru evacuarea pacienților.

„Misiunea este în dinamică. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum”, transmit reprezentanţii ISU. Unii pacienţi au fost scoşi pe geam.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său