Patru instituții din subordinea Ministerului de Interne ignoră zecile de plângeri depuse de locuitorii deranjați de zgomotul de la festivalul Nostalgia. Ele își pasează responsabilitatea de la una la alta

Patru instituții din subordinea Ministerului de Interne ignoră zecile de plângeri depuse de locuitorii deranjați de zgomotul de la festivalul Nostalgia. Ele își pasează responsabilitatea de la una la alta
Foto: Nostalgia Retro/Disco/Future / Facebook

Locuitorii din nordul Bucureștiului au depus zeci de plângeri în legătură cu poluarea fonică de la festivalul Nostalgia, zgomot infernal care nu-i lasă să doarmă nopțile. Reclamațiile lor nu au avut, însă, niciun rezultat. Poliția București, Poliția Ilfov, Jandarmeria București și brigada mobilă de jandarmi își pasează responsabilitatea de la una la alta.

Festivalul nu are autorizație nici de la Sectorul 1, nici de la municipalitate, nici de la Protecția Mediului, dar a obținut un acord de la Primăria Voluntari și Autoritatea Silvică.

Fix aceeași problemă legată de zgomot a fost și anul trecut, când festivalul s-a desfășurat în Parcul Izvor din Capitală. Poluarea fonică și gunoaiele lăsate în urmă de petrecăreți le-au adus organizatorilor o amendă de doar 26.000 de lei.

Organizatorii festivalului Nostalgia sunt frații Costin și Cristian Gache, fiii fostului fotbalist și antrenor de la Farul Constanța Constantin Gache. Cei doi au legături vechi cu administrațiile din Capitală și derulează mai multe afaceri în București.

Nicio reacție a statului vizavi de zgomotul produs de festivalul Nostalgia. Autoritățile aruncă responsabilitatea de la una la alta

Purtătorii de cuvânt de la Poliția București, Poliția Ilfov, Jandarmeria București și brigada mobilă de jandarmi, aflate în subordinea Ministerului de Interne condus de Cătălin Predoiu (PNL), au trimis reporterul G4Media către celelalte instituții, spunând că nu au nici o responsabilitate față de respectarea legii.

De precizat că aceste autorități au avut fix aceeași atitudine vizavi de zecile de plângeri din alte cazuri similare și când ministru era Lucian Bode (PNL).

„E infernal, nu am putut dormi toată noaptea. Mă întreb cum merge a doua zi la job un doctor sau un pilot după o noapte în care ne-au bubuit boxele non-stop”, a susținut, pentru G4Media, o femeie deranjată de zgomotul de la festival.

Ea a sunat la poliția din București, la cea din Ilfov, și la 112, dar degeaba: „legea nu o mai respectă nimeni în țara asta?”

„Legea este foarte clară în privința asta și este dezamăgitor pentru Poliția Națională că nu a intervenit. Acum Poliția Națională, când vorbim de asemenea nenorociri în mijlocul pădurii Băneasa, să nu intervină este inadmisibil”, a declarat, pentru B1 TV, Dan Trifu, vicepreședintele Fundației Eco-Civica.

Oamenii denunță o complicitate între organizatori/patroni – primării – instituțiile de ordine publică

De altfel, problema e de mai mult timp și e reclamată și de oamenii care locuiesc în apropierea mai multor terase sau restaurante. Ei denunță o complicitate între organizatorii festivalurilor/patronii de terase, primării și autoritățile de ordine publică.

Festivalul Nostalgia e organizat de compania NOSTALGIA RETRO DISCO FUTURE SRL, ai cărei acționari sunt Gache, Cristian Gache, Valentin Cocea și Andrei Chirilă. Ultimul e și administrator.

Frații Costin și Cristian Gache sunt proprietarii clubului bucureștean Interbelic și fiii fostului antrenor de fotbal constănțean Constantin Gache. Cei doi au și afaceri imobiliare și ridică mai multe blocuri în București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:09 - Cererea de aderare a Turciei la blocul BRICS stârnește îngrijorări cu privire la angajamentul președintelui Erdogan față de NATO
14:06 - Ce trebuie să aibă în vedere orice șofer pentru a nu încălca legislația. Cum trebuie să gestionăm situațiile neprevăzute din trafic
13:58 - PSD și PNL țin cu dinții de privilegii: au respins iar propunerea USR de abrogare a pensiilor speciale pentru baronii locali
13:56 - Sondaj Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă intră în turul 2 la alegerile prezidențiale. PSD și PNL, pe primele locuri la parlamentare
13:42 - Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”