Patru copii au fost exploataţi de un cuplu de asistenţi maternali în Timiș. Percheziții la domiciliul soților acuzați de trafic de minori

Patru copii au fost exploataţi de un cuplu de asistenţi maternali în Timiș. Percheziții la domiciliul soților  acuzați de trafic de minori
Sursa Foto: Pixabay

Trei percheziţii s-a desfășurat, miercuri dimineață, în judeţul Timiş, la domiciliul unor persoane care, în calitate de asistenţi maternali, au exploatat patru minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. 

Copiii, abandonați de părinți, au ajuns în plasament la cei doi care i-au pus să execute munci obositoare prin gospodărie. 

Conform procurorilor, timp de doi ani, două persoane( soţ şi soţie), în calitate de asistenţi maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care se aflau în plasament la domiciliul acestora.

Dosare pentru trafic de minori

”La data de 19 octombrie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – ST Timişoara, efectuează trei percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Pe parcursul celor doi ani, susțin oamenii legii, asistenţii maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea şi întreţinerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activităţi fizice solicitante, în cadrul exploataţiei agricole deţinute de persoanele bănuite.

Copiii erau bătuți dacă refuzau să muncească

Polițiștii menționează că, în situațiile când refuzau să mai îndeplinească ordinele celor care ar fi trebuit să-i îngrijească, au fost agresați de aceștia.

Acţiunea a fost realizată prin implicarea poliţiştilor din cadrul BCCO Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, SCCO Caraş – Severin, precum şi al jandarmilor din cadrul GMJ Timişoara şi IJJ Timiş.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani