Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat, marți, că Ion Oiță, fostul proprietar al restaurantului La Cocoșatu’ nu a lăsat niciun bilet sau mesaj prin care să-și explice gestul, varianta principală rămânând sinuciderea. Ion Oiță a murit în urma unei asfixii mecanice prin spânzurare.
Potrivit Mediafax, care o citează pe Diana Sarca, în urma autopsiei efectuate de medicii legiști nu au fost identificate alte urme de violență pe trupul patronului restaurantului.
În zilele următoare membrii familiei lui Ion Oiță vor fi chemați la audieri, pentru a lămuri cum a ajuns acesta să recurgă la acest gest tragic.
Patronul restaurantului „La Cocoşatu'” din Bucureşti, Ion Oiţă, a fost găsit spânzurat, luni, într-o anexă a localului său, aflat în zona Băneasa.
Cadavrul bărbatului a fost găsit în jurul orei 13:40. Incidentul ar fi fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 de unul dintre angajaţii lui Ion Oiţă. Echipajul SMURD trimis la faţa locului nu a putut decât să constate decesul.
Potrivit membrilor familiei Ion Oiță, în vârstă de 60 de ani, suferea de ciroză.