Patronul FCSB, Gigi Becali, sancționat pentru popularea unei bălți. Acesta a pierdut procesul cu ANPA

Patronul FCSB, Gigi Becali, sancționat pentru popularea unei bălți. Acesta a pierdut procesul cu ANPA

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 3.500 de lei de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Motivul acestei sancțiuni a fost faptul că reprezentantul desemnat al lui Gigi Becali ar fi recunoscut în fața agenției că în amenajarea piscicolă deținută de clubul FCSB se desfășoară activități de acvacultură.

Cererea lui Gigi Becali împotriva ANPA respinsă ca neîntemeiată

Cu aproximativ un an în urmă, Gigi Becali a decis să înceapă un proces în instanță împotriva ANPA (Agenția Națională pentru Protecția Mediului), cerând Judecătoriei Buftea anularea procesului-verbal de contravenție ANPA2021 01351/22.06.2022 și exonerarea de sancțiunile impuse prin acesta. Proprietarul extins de terenuri din Pipera a afirmat în cererea sa că nu se afla în preajma locului în momentul în care reprezentanții ANPA au efectuat controlul. De asemenea, el a precizat că nu a desfășurat nicio activitate de acvacultură, dar că a întreprins toate demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor legale în vederea desfășurării acestei activități.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a semnat procesul-verbal, dar a menționat că nu a populat și nu a pescuit în amenajarea piscicolă, și că aceste activități sunt realizate de către persoanele responsabile cu pază, fără consimțământul său. Cu toate acestea, Gigi Becali a fost sancționat pentru că nu deține licența necesară pentru desfășurarea activității de acvacultură, în conformitate cu articolul 61 litera b) din O.U.G. nr. 23/2008. Acest articol prevede că nedeținerea licenței pentru desfășurarea activității de acvacultură reprezintă o contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 1.500 și 3.500 de lei. Gigi Becali, în calitate de latifundiar din Pipera, a primit amenda maximă.

La finele lunii iunie, la aproximativ un an de la depunerea cererii de anulare a procesului-verbal și contravenției emise de ANPA, Judecătoria Buftea a dat verdictul. Cererea formulată de Gigi Becali, cunoscutul latifundiar din Pipera, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Amenajarea piscicolă a lui George Becali este în mod constant populată cu pește

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată având ca obiect „plângere contravenţională”, formulată de petentul BECALI GEORGE, în contradictoriu cu intimata AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURĂ, împotriva procesului-verbal seria ANPA2021 nr. 01351 din data de 22.06.2022. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 29.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluția pe scurt a Judecătoriei Buftea.

Judecătorul a explicat că, conform notei de control nr. 3169 din data de 16.06.2022, se constată că amenajarea piscicolă aparținând lui George Becali este în mod constant populată cu pește. Chiar dacă din cuprinsul procesului-verbal contestat și din declarația martorului audiat în cauză reiese că la momentul efectuării controlului de către reprezentanții ANCA nu se desfășurau activități de pescuit sportiv, aceasta nu înseamnă că la amenajarea piscicolă respectivă nu se desfășoară activități de acvacultură fără a deține licență de acvacultură. Gigi Becali menționează, prin cererea de chemare în judecată, că nu deține o astfel de licență, conform portalului Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorul a considerat că este puțin probabil ca Gigi Becali să nu cunoască faptul că amenajarea piscicolă este populată cu pește și că alte persoane o populează ilegal, în scopul de a practica braconajul. Gigi Becali nu a reușit să prezinte o altă versiune a faptelor decât cea reținută de agentul constatator în sarcina sa, chiar dacă responsabilitatea probării revenea acestuia, conform prevederilor articolului 249 din Codul de procedură civilă și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, conform informațiilor de pe justnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)