Patronul condamnat al Realitatea Plus, acuzat că încearcă să preia Romprest prin documente false. Maricel Păcuraru, în ședința AGA: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”

Patronul condamnat al Realitatea Plus, acuzat că încearcă să preia Romprest prin documente false. Maricel Păcuraru, în ședința AGA: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”
foto: Romprest

Maricel Păcuraru, patronul condamnat al postului de televiziune Realitatea Plus, este acuzat de Romprest de fals în acte, iar conducerea societății a depus chiar inclusiv o plângere la Direcția Națională Anticorupție. Conform unor materiale publicate de Libertatea în toamna anului trecut, el încearcă să preia frâiele companiei românești, o acuzație pe care i-o aduce și actuala conducere a societății.

Romprest este una dintre cele mai mari companii românești și are circa 3.000 de angajați. Firma a fost deținută majoritar de Florian Walter, fost acționar la Dinamo București.  După decesul lui Walter, fiul său l-a împuternicit pe Maricel Păcuraru să îl reprezinte în companie, notează publicația.

Cu toate acestea, directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se și pe acțiunile deținute de omul de afaceri Andrei Dracea, susțin că ei au majoritatea în AGA, semnăturile în bancă și reprezentarea legală la Registrul Comerțului.

Potrivit Libertatea, conducerea Romprest este sprijinită de Dracea – un om pe care unele ziare, printre care și Cotidianul, l-au asociat serviciilor secrete – și pretinde că Maricel Păcuraru încearcă să preia compania prin documente false, „exact așa cum a făcut când a luat Realitatea TV de la Vântu”.

La o ședință a AGA Romprest din 27 iulie 2020, Maricel Păcuraru a încercat să își numească ginerele, pe numele său Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație, însă ceilalți actori implicați s-au opus, mai relatează Libertatea, care susține că, vizibil nervos, Păcuraru și-a elogiat propriul stil de afaceri, care i-a adus și o condamnare la închisoare și a declarat printre altele: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”.

„Ce a făcut Maricel Păcuraru? A fost șmecher, mă! A fost condamnat că a spălat niște bani!”, a mai declarat patronul condamnat al Realitatea Plus, conform aceleiași surse.

Sursa citată a precizat că din AGA Romprest fac parte: Marian Măgureanu, fiul fostului șef SRI Virgil Măgureanu, omul de afaceri Andrei Dracea, omul de afaceri Maricel Păcuraru și un reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Potrivit Libertatea, Maricel Păcuraru nu a reușit să își impună punctul de vedere, deși a încercat, invocând mandatul primit de la Cosmin, fiul lui Florian Walter, care deține 43% din acțiuni printr-o firmă canadiană. În cadrul ședinței AGA lui Maricel Păcuraru i s-au adus acuzații de șantaj, acuzații ce vizează o campanie a postului Realitatea, din luna mai, când acționarul Romprest Andrei Dracea a fost învinuit că ar fi pus în scenă o afacere ilegală cu celule stem. Canalul de televiziune a fost sancționat de CNA, care i-a imputat că nu au  fost prezentat „minime” dovezi și că lui Andrei Dracea nu i s-a dat ocazia să își exprime punctul de vedere.

„Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăștia, mă, plătesc avocați ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!”, a mai spus Maricel Păcuraru în aceeași ședință, potrivit Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`