Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv. Tribunalul București a respins ca nefondată contestația formulată de acţionarii firmei

Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv. Tribunalul București a respins ca nefondată contestația formulată de acţionarii firmei
Imagini aeriene cu urmările incendiului și exploziilor din Crevedia, 27 august 2023. Inquam Photos / George Călin

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, rămân în arest preventiv după ce le-a fost respinsă contestația, informează Libertatea care citează Agerpes.

Tribunalul București a respins ca nefondată contestația formulată de acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, privind arestul preventiv, au precizat reprezentanții Tribunalului pentru Libertatea. Soluția este definitivă.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost aduși marți, 19 septembrie, la sediul instanței, unde au fost audiați după ce au contestat arestarea preventivă.

Cine sunt patronii stației GPL

Doldurea şi Stângă sunt cei doi acţionari ai firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde au avut loc exploziile în urma cărora cinci persoane au murit și peste 50 de oameni au fost răniți, dintre care cei mai mulţi au fost pompieri.

În urma tragediei, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Pe 6 septembrie, patronii stației GPL au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Judecătoriei Sectorului 5, dar aceștia au contestat măsura și au cerut să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`