Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”

Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Părintele Patriarh Daniel a făcut apel la solidaritate cu persoanele afectate de inundații, sâmbătă, potrivit Basilica.ro.

Apelul Patriarhului Daniel

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe clerici și credincioși „să contribuie activ la ajutorarea” persoanelor afectate de inundații.

„În urma inundațiilor masive din județele Galați, Argeș și Vaslui, dar și din alte zone ale țării, facem un apel la solidaritate creștină cu sinistrații, victimele vulnerabile social și familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituțiilor și autorităților centrale și județene în efortul de sprijinire a semenilor noștri care trec prin momente de grea suferință. Clericii și credincioșii din toate eparhiile sunt îndemnați să contribuie activ la ajutorarea acestora, atât prin rugăciune, cât și prin colectarea de ajutoare financiare și alimente neperisabile.

Adresăm, totodată, un mesaj de compasiune familiilor îndoliate cărora le suntem alături și ne rugăm Domnului Iisus Hristos să-i odihnească în pace pe cei decedați din cauza inundațiilor, iar celor apropiați să le ofere mângâiere și întărire sufletească”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Inundații devastatoare în estul țării

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat că „în contextul schimbărilor climatice cu astfel de fenomene ne vom întâlni din ce în ce mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare”.

„Vreau să vă spun că, statistic vorbind, astfel de fenomene de asemenea intensitate n-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani, pe măsurătorile pe care le avem (…). Astfel de situații nu pot fi evitate când avem în 24 de ore 225 de l/mp, cum am avut la Amzacea, în județul Constanța, sau când avem la fel cum am avut aici (…). Inundațiile nu pot fi evitate, însă e adevărat că putem limita pagubele pe care aceste inundații le produc și putem eficientiza modul în care intervenim”, a declarat ministrul Mircea Fechet, sâmbătă, în localitatea gălățeană Slobozia Conachi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`