Patriarhul Daniel cere Senatului amânarea aplicării Legii cimitirelor (VIDEO)

Patriarhul Daniel cere Senatului amânarea aplicării Legii cimitirelor (VIDEO)

Război între Biserica Ortodoxă Română şi afaceriştii cu cimitire private.

Sfântul Sinod acuză parlamentarii că au dat mână liberă afacerilor cu locuri de veci fără să se ţină cont de regulile elementare bisericeşti şi că s-ar ajunge la situaţia în care catolicii să fie îngropaţi în acelaşi loc cu ortodocşii.

Cum legea a fost publicată deja în Monitorul Oficial, Patriarhul Daniel a cerut Senatului să ia măsuri pentru a amâna intrarea în vigoare a Legii cimitirelor.

Biserica Ortodoxă Română consideră legea cimitirelor care a fost deja publicată în Monitorul Oficial, un act normativ deficitar şi ambiguu. Tocmai de aceea Patriarhul Daniel a cerut Senatului să facă toate demersurile pentru ca efectele acestei legi să fie stopate.

În plus, textul de lege nu spune clar ce se intâmplă cu morţii îngropaţi în cimitirele private şi cine va gestiona datoriile proprietarilor dacă aceştia dau faliment.

Oamenii de rând sunt de acord cu atitudinea Bisericii Ortodoxe în acestă problemă care vizează situaţia peste 11.700 de cimitire.

Sfântul Sinod e de părere că legea afectează serios autonomia cultelor şi că unele condiţiile pentru deshumare sunt mult mai permisive.

Patriarhul Daniel cere Senatului amânarea aplicării Legii cimitirelor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`