Patriarhul Daniel, anunț despre reluarea slujbelor: „Se vor face în curând, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult”

Patriarhul Daniel, anunț despre reluarea slujbelor: Se vor face în curând, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult
Foto: basilica.ro

Patriarhul Daniel a vorbit în timpul predicii rostite la slujba de duminică despre posibilitatea ca în scurt timp credincioşii să participe la serviciile religioase, chiar dacă în prima fază acest lucru nu se va desfășura în biserici.

„În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult”, a spus Patriarhul Daniel la finalul slujbei oficiate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale.

Patriarhul Daniel îndeamnă pe români la rugăciune

În mesajul său către credincioși, patriarhul Daniel a reiterat îndemnul la rugăciune, dialogul cu Dumnezeu fiind esenţial în depăşirea crizei sanitare actuale.

„În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat”, a spus Patriarhul Daniel.

Recomandările INSP cu privire la deschiderea bisericilor

Declarațiile patriarhului Daniel au loc în contextul în care INSPa publicat o serie de propuneriprivind măsurile de protecție împotriva răspândirii COVID-19, după data de 15 mai, când ar urma ca starea de alertă să înlocuiască starea de urgență.

O parte din aceste recomandări vizează și deschiderea bisericilor. Astfel, accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.Accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană.

Una dintre recomandărileINSPa trezit însă critici în rândul reprezentanților bisericii. anume propunerea caîmpărtășania să se evite în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință.

BORa precizat că odată cu redeschiderea lăcaşurilor de cult, recomandările INSP vor fi respectate cu stricteţe, mai puțin cea referitoare la împărtășanie. Potrivit reprezentanților Patriarhiei Române, aceasta este o problemă care vizează exclusiv Biserica.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`