Patriarhia Română se opune introducerii orelor de educație sexuală în școli, susținând că un astfel de demers reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, care îi poate marca pe viață. BOR spune că e minciună să faci o conexiune între statisticile privind numărul mare de mame minore din România și lipsa acestei educații. De asemenea, notează că statul nu poate impune un model ideologic în educația copiilor, peste capul părinților.
„Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată ”credibil”, prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că ”avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume” din cauza absenţei din programa şcolară a unei materii obligatorii numite ”educaţie sexuală”, dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici: disoluţia familiei şi abandonul şcolar”, transmite Patriarhia Română ,într-o poziție oficială.
Aceasta precizează apoi că niciunul dintre „vehemenţii apostoli ai sexualizării vieţii copiilor de la vârste cât mai fragede” nu pare interesat de remedierea „cauzelor reale ale începutului precoce al unei vieţi sexuale dezordonate cu consecinţe dramatice pentru copii şi adolescenţi”.
„În tabelul prezentat în documentul OMS, pe grupa de vârstă 0-4 ani, trebuie predat despre masturbarea timpurie, despre bucuria şi plăcerea atingerii propriului corp, iar la abilităţile de dezvoltat intră şi exprimarea propriilor necesităţi ale copiilor, dorinţe şi limite, în contextul jocului de-a medicul”, atrage atenția BOR.
Aceasta subliniază că „nu există niciun temei obiectiv pentru ca Statul să impună un model ideologic în educaţia copiilor, peste acordul şi convingerile părinţilor”.
„Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pe aceştia pentru întreaga viaţă. În acest sens, mai multe studii realizate în diferite ţări au demonstrat că o astfel de abordare a educaţiei copiilor a avut ca urmare începerea vieţii sexuale mai devreme, cu implicaţiile de rigoare, fără vreo îmbunătăţire în plan social”, se mai arată în poziția BOR.
Patriarhia Română susține apoi că studierea temelor specifice educaţiei pentru viaţă şi sănătate se realizează deja în cadrul unor discipline.
„Considerăm că pregătirea pentru viaţa intimă şi de familie trebuie să fie lăsată în primul rând în sarcina familiei care poate aprecia corect şi obiectiv stadiul de dezvoltare psiho-fizic, intelectual şi emoţional al copilului”, a mai transmis Patriarhia Română.