Patriarhia Română, despre coronavirus: ‘Bisericile nu fac excepţie de la măsurile anunţate de autorități şi nici nu trebuie să devină obsesia cuiva care visează la închiderea lor’

Patriarhia Română, despre coronavirus: 'Bisericile nu fac excepţie de la măsurile anunţate de autorități şi nici nu trebuie să devină obsesia cuiva care visează la închiderea lor'
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Patriarhia Română anunță, miercuri, prin purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, că măsurile anunțate de autorități cu privire la restricțiile pentru prevenirea răspândirii Covid-19 vor fi respectate și de Biserica Română.

Totoodată, Bănescu precizează că din recomandările autorităților nu reiese că este necesară suspendarea activităților, astfel că “bisericile nu fac, desigur, excepţie şi nici nu trebuie să devină obsesia persistentă a cuiva care visează la închiderea lor”.

Dacă realitatea obiectivă, justificată de clare raţiuni medicale o impune, limitarea accesului la un anumit număr de persoane în anumite locuri din spaţiul public, inclusiv biserici, este una raţională şi temporar acceptabilă, pentru că are un rol preventiv de diminuare a propagării virusului. Problema esenţială în actualul context o constituie sănătatea publică. În acest sens şi in consonanţă cu reglementarile autorităţilor, Biserica însăşi ia măsuri proprii, îşi informează clerul si credincioşii şi face tot ce este posibil să contribuie la păstrarea si cultivarea discernământului moral manifestat prin grija concretă faţă de ceilalţi. Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autorităţile medicale şi a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme şi reglementări pe care le va împlini ea însăşi concret la nivel comunitar/ parohial”, a spus Bănescu pentru news.ro.

El a mai precizat că bbserica și credința în Dumnezeu sunt în acest timp antidotul ideal la virusul fricii și al ndeznădejdii”.

Amintim că Raed Arafat a anunțat, miercuri, că acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

România se confruntă o creștrere alarmantă a cazurilor de Covid-19. Miercuri, au fost confirmați încă trei pacienți infectați cu noulcoronavirus, numărul cazurilor ajungând astfel, la nivel național,la 35.

În lume sunt în acest moment peste 120.000 de cazuri de infectări cu coronavirus, iar peste 4370 de oameni au murit. Aproape 67.000 de oameni s-au vindecat până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`