Pasca cu blat din pandișpan și brânză dulce este una dintre deliciile numai bune de pus pe masa de Paște. De asemenea, acest tip de Pască este considerată ca fiind un desert unic cu care poți să cucerești invitații de sărbători. Pasca cu blat din pandișpan este mai rapid de făcut și gustul este unul unic și senzațional.
Pe lângă bunătățile pe care gospodinele le pregătesc în fiecare an, Pasca cu brânză dulce și stafide nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. În unele zone din țară, Pasca se duce la Biserică în Noaptea de Înviere, motiv pentru care trebuie să iasă perfect.
De ce ingrediente ai nevoie pentru Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce:
Ingrediente blat (tavă cu diametrul de 20cm.):
Ingrediente umplutură:
Pentru prepararea blatului avem nevoie de o tavă cu fund detașabil, cu diametrul de 20 cm. Pentru a nu se crea o crustă nedorită trebuie să tapetăm tava cu hârtie de copt, iar cuptorul să fie la 180 de grade Celsius. Pentru a avea un gust mai bun, stafidele pot fi puse la hidratat în rom sau coniac. iar ouăle împreună cu zaharul și zaharul vanilat Bourbon le mixăm până când compoziția își dublează volumul și culoarea devine albicioasă și spumoasă.
În pasul următor trebuie adăugată făina puțin cât puțin, încorporată cu o paletă de silicon, cu mișcări ușoare de jos în sus pentru a nu forma cocoloașe. După acest proces, turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Brânza de vaci trebuie scursă bine de zer și trebuie amestecată cu zahărul, ouăle și vanilia naturală. Se adaugă stafidele bine scurse și se omogenizează compoziția. Când au trecut cele 15 minute de când am băgat blatul la cuptor, se scoate tava și se toarnă ușor compoziția de brânză . O uniformizăm pe cât posibil și o băgăm înapoi la cuptor pentru încă 15-20 de minute, potrivit Viva.
În momentul în care observăm că brânza devine ușor rumenită și compoziția este legată, atunci Pasca este gata și trebuie scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească, iar la final sau înainte de gustare, se pudrează cu zahar pudră și se taie felii.