Pasca cu blat din pandișpan și brânză dulce, printre deliciile de Paște / De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare

Pasca cu blat din pandișpan și brânză dulce, printre deliciile de Paște / De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare
Sursa foto: Facebook

Pasca cu blat din pandișpan și brânză dulce este una dintre deliciile numai bune de pus pe masa de Paște. De asemenea, acest tip de Pască este considerată ca fiind un desert unic cu care poți să cucerești invitații de sărbători. Pasca cu blat din pandișpan este mai rapid de făcut și gustul este unul unic și senzațional.

Rețeta ideală de Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce

Pe lângă bunătățile pe care gospodinele le pregătesc în fiecare an, Pasca cu brânză dulce și stafide nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. În unele zone din țară, Pasca se duce la Biserică în Noaptea de Înviere, motiv pentru care trebuie să iasă perfect.

De ce ingrediente ai nevoie pentru Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce:

Ingrediente blat (tavă cu diametrul de 20cm.):

  • 3 ouă;
  • 90g zahăr;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 90 g făină.

Ingrediente umplutură:

  • 650g brânză de vaci;
  • 75g zahăr;
  • 3 gălbenușuri;
  • 2 plicuri de Vanille Bourbon;
  • 2-3 linguri stafide;
  • 1 lingură amidon.

Cum se prepară Pasca cu blat din pandișpan și brânză dulce

Pentru prepararea blatului avem nevoie de o tavă cu fund detașabil, cu diametrul de 20 cm. Pentru a nu se crea o crustă nedorită trebuie să tapetăm tava cu hârtie de copt, iar cuptorul să fie la 180 de grade Celsius. Pentru a avea un gust mai bun, stafidele pot fi puse la hidratat în rom sau coniac. iar ouăle împreună  cu zaharul și zaharul vanilat Bourbon le mixăm până când compoziția își dublează volumul și culoarea devine albicioasă și spumoasă.

În pasul următor trebuie adăugată făina puțin cât puțin, încorporată cu o paletă de silicon, cu mișcări ușoare de jos în sus pentru a nu forma cocoloașe. După acest proces, turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Brânza de vaci trebuie scursă bine de zer și trebuie amestecată cu zahărul, ouăle și vanilia naturală. Se adaugă stafidele bine scurse și se omogenizează compoziția. Când au trecut cele 15 minute de când am băgat blatul la cuptor, se scoate tava și se toarnă ușor compoziția de brânză . O uniformizăm pe cât posibil și o băgăm înapoi la cuptor pentru încă 15-20 de minute, potrivit Viva.

În momentul în care observăm că brânza devine ușor rumenită și compoziția este legată, atunci Pasca este gata și trebuie scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească, iar la final sau înainte de gustare, se pudrează cu zahar pudră și se taie felii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori